“Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη!”: Πολλές κινητοποιήσεις και σήμερα στα Χανιά υπέρ της Παλαιστίνης

Πληθώρα διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων για την εισβολή του Ισραήλ στην πολύπαθη Γάζα και στα Χανιά.

Χθες Κυριακή 29 Οκτωβρίου είχαμε δύο κινητοποιήσεις, μία πικετοφορία στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μία συγκέντρωση και διαδήλωση στις 7 το απόγευμα ξανά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Κινητοποίηση θα έχουμε όμως και σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενώ την Τετάρτη 1 του Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 19:00 για την οργάνωση και προετοιμασία  του μεγάλου Παγκρήτιου συλλαλητηρίου την Κυριακή 12 του Νοέμβρη που θα γίνει στα Χανιά.

Ακολουθούν ανακοινώσεις φορέων, συλλογικοτήτων και κομμάτων:

ΣΕΠΕ Χανίων

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ από το απόγευμα της Παρασκευής επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης. Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, μπλοκάροντας και τον ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, ενώ ήδη οι Παλαιστίνιοι βιώνουν αποκλεισμό στα πάντα. Οι βόμβες πέφτουν δίπλα σε νοσοκομεια, σχολεία, κατοικημένες περιοχές. Πρόκειται για συνειδητή γενοκτονία των Παλαιστίνιων. 

Τα διεθνή μέσα μιλούν για περισότερα απο 100 βομβαρδιστικά του Ισραήλ.

 • Να σταματήσει τώρα το έγκλημα.
 • Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα.
 • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή που υπογράφουν Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – «δολοφόνο του Ισραήλ».
 • Καμιά διευκόλυνση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – Να κλείσει η βάση της Σούδας, όπως και όλες οι βάσεις στην χώρα μας.
 • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτο

Ο ΣΕΠΕ Χανίων συμμετέχει στα συλλαλητήρια συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό την Κυριακή 29/10/2023 και την Δευτέρα 30/10/2023 στις 7μμ στην Πλατεία Αγοράς.

Επίσης, συμμετέχει την Τετάρτη 1 του Νοέμβρη, στη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 19:00 για την οργάνωση και προετοιμασία  του μεγάλου Παγκρήτιου συλλαλητηρίου την Κυριακή 12 του Νοέμβρη που θα γίνει στα Χανιά.

ΕΛΜΕ Χανίων

Καταδικάζουμε την επί 70 και πλέον χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στην συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους ελάχιστους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά – γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Είναι κατάπτυστη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Δείχνει τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης τους με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή. Προκαλεί  η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα (όπως η εκμετάλλευση των ΑΟΖ στη Μεσόγειο) έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

"google ad"

– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

– Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.

– Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.

– Κάτω ο ιμπεριαλισμός.

– Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

– Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στα συλλαλητήρια συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό την Κυριακή 29/10/2023 και την Δευτέρα 30/10/2023 στις 7μμ στην Πλατεία Αγοράς

Σωματείο διανομέων – delivery ν. Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα!

Η δραματική νύχτα στη Γάζα όπου το Ισραήλ σφυροκοπούσε ανελέητα την περιοχή πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό μπλοκάροντας παράλληλα την επικοινωνία και το ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, η απάντηση περνά σε όσους θέλουν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Μαζί με τους λαούς σε κάθε χώρα που παρά την προσπάθεια να πέσει σιωπή πραγματοποιούν μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, βγαίνουμε ξανά στους δρόμους!

Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη!

Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί!

Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!

Να κλείσει η βάση της Σούδας!

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα!

Το σωματείο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της επιτροπής ειρήνης Χανίων και συμμετέχει στις εξής δράσεις:

Κυριακή 29 του Οκτώβρη, πικετοφορία ενημέρωσης του Χανιώτικου λαού στις 12:00 στην Αγορά ως μια πρώτη άμεση αντίδραση στο αποτρόπαιο έγκλημα στη Γάζα

Δευτέρα 30 του Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης της σφαγής που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Παλαιστίνη

Τετάρτη 1 του Νοέμβρη, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 19:00 για την οργάνωση και προετοιμασία  του μεγάλου Παγκρήτιου συλλαλητηρίου την Κυριακή 12 του Νοέμβρη

Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων 

ΣΤΟΠ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Δραματική κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, όπου από εχθές το βράδυ,  το Ισραήλ ” χτυπούσε” ανελέητα την περιοχή,με ολόκληρο τον  θύλακα βυθισμένο στο σκοτάδι και το μόνο που φαινόταν ήταν οι λάμψεις από τις βόμβες που σκορπούν το θάνατο. όλα τα μέσα επικοινωνίας αλλά και το ίντερνετ έχουν κοπεί, προφανώς για να επιβληθεί συσκότιση στην ενημέρωση για το έγκλημα που συντελείται.

Είμαστε δίπλα στο παλαιστινιακό λαό και υψώνουμε την φωνή μας ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η σφαγή στην Γάζα.

Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη!

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί όλα τα μέλη και συμμετέχει

Αύριο Κυριακή 29 του Οκτώβρη, πικετοφορία ενημέρωσης του Χανιώτικου λαού στις 12:00 στην Αγορά ως μια πρώτη άμεση αντίδραση στο αποτρόπαιο έγκλημα στη Γάζα

Την Δευτέρα 30 του Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης της σφαγής που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Παλαιστίνη

Τετάρτη 1 του Νοέμβρη, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 19:00 για την οργάνωση και προετοιμασία  του μεγάλου Παγκρήτιου συλλαλητηρίου την Κυριακή 12 του Νοέμβρη

Λευτεριάστην Παλαιστίνη

Απαιτούμε:

 • Καμία εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, στη σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.
 • Καμιά διευκόλυνση στις ΗΠΑ και το Ισραήλ και να κλείσει η βάση της Σούδας που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των βομβαρδισμών στη Γάζα προκειμένου να αιματοκυλούν τον Παλαιστινιακό λαό.
 • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
 • Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων

Η δραματική νύχτα στη Γάζα, όπου το Ισραήλ σφυροκοπούσε ανελέητα την περιοχή πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό, μπλοκάροντας, παράλληλα, την επικοινωνία και το ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων απαιτεί μία απάντηση από όσους θέλουν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και τους γονείς τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό,

Έχουμε χρέος να συζητήσουμε πλατιά για το διαχρονικό έγκλημα το οποίο συντελείται εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων. Έχουμε χρέος προς τους μαθητές μας να αγωνιστούμε κατά της καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού. Όταν στις εκατόμβες νεκρών συγκαταλέγονται και 1.756 παιδιά, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς, δεν μένει παρά να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς όλου του κόσμου για να σταματήσει το μακελειό εναντίον των Παλαιστινίων. Μπροστά στην προπαγάνδα η οποία νομιμοποιεί ηθικά το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ οφείλουμε να αναδείξουμε την ιστορική αλήθεια, το συνεχές δράμα ενός ολόκληρου λαού.

Απαιτούμε:

 • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.
 • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
 • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
 • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
 • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Και καλούμε:

 • Κυριακή 29 του Οκτώβρη, πικετοφορία ενημέρωσης του Χανιώτικου λαού στις 12:00 στην Αγορά ως μια πρώτη άμεση αντίδραση στο αποτρόπαιο έγκλημα στη Γάζα.
 • Δευτέρα 30 του Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης της σφαγής που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
 • Τετάρτη 1 του Νοέμβρη, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 19:00 για την οργάνωση και προετοιμασία του μεγάλου Παγκρήτιου συλλαλητηρίου την Κυριακή 12 του Νοέμβρη.

Δημοτική κίνηση “Ανταρσία στα Χανιά”

H δημοτική κίνηση Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή στηρίζει το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29/10 και ώρα 7μμ στην πλατεία Αγοράς. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ. Στηρίζουμε τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν οι βάσεις. Να μην γίνει η χώρα μας ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τη σφαγή των λαών της περιοχής.

ΚΕΕΡΦΑ

STOP στην ισραηλινή πηγή θανάτου
και τις σφαγές αμάχων και παιδιών στη Γάζα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Τέρμα στη συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
Ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Κυριακή 29/10, 7μμ, Πλατεία Αγοράς

ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου και των βομβαρδισμών από την πλευρά του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η γενοκτονία των εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας προκαλούν την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στην συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Η στάση ενεργητικής στήριξης του σφαγέα του παλαιστινιακού λαού από την κυβέρνηση και το επίσημο αστικό πολιτικό σύστημα, η εμετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ισραηλινού κράτους δείχνουν τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή. Η επιλεκτική ευαισθησία των μεγάλων ΜΜΕ για την επίθεση στο Ισραήλ, η μονόπλευρη υπόμνηση της φρίκης του πολέμου δεν είναι παρά ρεσιτάλ υποκρισίας από την πλευρά τους.

Όλοι/ες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Κυριακή 29/10 και ώρα 7μμ στην πλατεία Αγοράς. Η μαζική συμμετοχή θα στείλει ένα μήνυμα αντίστασης στον ολοκληρωτικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ, με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ, ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο για τη λευτεριά του παλαιστινιακό λαό και μια απαίτηση να παύσει κάθε εμπλοκή-συνενοχή της Ελλάδας στο έγκλημα στη Γάζα και στην Παλαιστίνη.

Διεκδικούμε: Λευτεριά στην Παλαιστίνη, κάτω τα χέρια από τη Γάζα. Καμία ελληνική συμμετοχή, να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας.