14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Aπαντήστε κ. Μητσοτάκη: “Πειραματόζωο” η πόλη των Χανίων;

Ημερομηνία:

Πολλά ερωτηματικά γεννά η τελευταία παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα της αξιοποίησης των κτιρίων στο λόφο Καστέλλι.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα μπαράζ παρεμβάσεων αρχικά από τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, και σήμερα με κείμενο – παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των παρεμβάσεων η προάσπιση του δίκαιου του Πολυτεχνείου Κρήτης να “αξιοποιήσει” και να προασπίσει την περιουσία του εις βάρος μίας παράνομης κατάληψης.

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαία η σύμπτωση των θέσεων που εκφράζονται, όμως η συζήτηση αυτή για το τι θα γίνουν τα ιστορικά κτίρια στο Λόφο Καστέλι αφορά πρωτίστως και κυρίως την τοπική κοινωνία των Χανίων, από όπου και κατάγεται και ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και βεβαίως, απέναντι από την πρόθεση του Πολυτεχνείου να μετατρέψει τα κτίρια σε ξενοδοχεία, δε βρίσκεται η κατάληψη, αλλά πολλοί φορείς, πολίτες και προσωπικότητες των Χανίων που εκφράζουν και εγγράφως την έντονη αντίθεσή τους με επιχειρήματα.

Προκαλεί λοιπόν τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να αγνοεί αυτή τη συζήτηση που πραγματοποιείται στα Χανιά. Άραγε, έχει κακή ενημέρωση ή υπάρχει κάτι άλλο.

19510363_1073370532794885_4160989492180190417_n

Γιατί κάποιοι λένε ότι η Νέα Δημοκρατία επενδύει βαριά στο συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί θεωρεί, με μια μικροπολιτική σκοπιά, ότι μπορεί να επιφέρει πλήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση περί αξιοποίησης όταν απέναντι βρίσκεται μία κατάληψη, αλλά, ακόμα χειρότερα, επειδή, λένε, η Νέα Δημοκρατία θέλει να δημιουργήσει ένα “παράδειγμα” με την αξιοποίηση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι που σκοπεύει να στηρίξει ώστε να επαναληφθεί σε μία σειρά άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, που θα κληθούν και αυτά να “αξιοποιήσουν” την περιουσία τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης. Εφόσον αυτό ισχύει, στα Χανιά, στη γενέτειρα δηλαδή του προέδρου του κόμματος που θέλει να κυβερνήσει,  έχει στηθεί ένα πείραμα. Και σε αυτό το πείραμα, δυστυχώς, οι Χανιώτες και η ιστορία τους είναι τα πειραματόζωα.

Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να μας διαψεύσει, να ενημερωθεί για τον διάλογο που πραγματοποιείται και να εκφράσει μία πιο φιλελεύθερη θέση. Όπως αρμόζει και στην ιστορία του τόπου.

Άραγε, αν άνηκαν οι Τάφοι των Βενιζέλων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προάσπιζε την μετατροπή τους σε κάποιο πολυτελές καφενείο;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...