«Ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλο ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης στην Κρήτη»

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τη σχετική ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη φονική κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου στη Σητεία, το ύψος βροχής ήταν εξαιρετικά μεγάλο: 293 mm συνολικά, 281.8 mm σε 12 ώρες. Δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλο ημερήσιο ύψος υετού στην Κρήτη. Επίσης ενημέρωσε ότι ο σταθμός της Σητείας πλημμύρισε και είχε διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει στο ενδιάμεσο διάστημα για να υπάρχει συνεχής καταγραφή του υετού. Για το λόγο αυτό η τιμή 281,8 αναφέρεται σε 12ωρο και όχι 3ωρο διάστημα.

* Δυστυχώς τέτοια επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται ότι θα είναι όλο και πιο συχνά τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να λέμε ότι φταίει η κλιματική αλλαγή, αλλά μάλλον άλλη είναι η κύρια αιτία, ο ανεξέλεγκτος βιασμός του περιβάλλοντος. Οι ενέργειες πρόληψης κρίνονται απολύτως απαραίτητες, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

"Sponsored links"

anatolh.com

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live