Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνίες – Όποιος επιτεθεί με πυρηνικά θα εξαφανιστεί από προσώπου γης

Κανένα σχόλιο

Η Ρωσία έπρεπε «να ξεκινήσει νωρίτερα» τη δράση για την κατάσταση στην Ουκρανία, ελπίζαμε να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν.

Προφανώς, καθυστερήσαμε, για να είμαι ειλικρινής. Ίσως, όλα αυτά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Απλώς ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συμφωνιών του Μινσκ. Αλλά τι μπορούμε να πούμε σε αυτό;” είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν «μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στο Κίεβο να ενισχυθεί». Ο Πούτιν σημείωσε ότι αυτά τα λόγια είναι η απόδειξη της σωστής θέσης της Μόσχας να ξεκινήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης η εμπιστοσύνη είναι ήδη «σχεδόν στο μηδέν», αλλά μετά τη δήλωση Μέρκελ «δεν είναι ξεκάθαρο πώς να διαπραγματευτούμε, με ποιους και ποιες εγγυήσεις».

Αλλά παρόλα αυτά, στο τέλος, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε. Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι για αυτές τις συμφωνίες, είμαστε ανοιχτοί, αλλά αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε, φυσικά, με ποιον έχουμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σημειώνεται ότι οι συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, που υπεγράφη το 2015 μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, ΟΑΣΕ και τους ηγέτες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, προέβλεπαν κατάπαυση του πυρός, απόσυρση βαρέων όπλων από τις γραμμές επαφής, καθώς και συνταγματική μεταρρύθμιση, βασικά στοιχεία της οποίας θα ήταν η αποκέντρωση και η ψήφιση νόμου για το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Γερμανία και η Γαλλία – που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ – πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με ΗΠΑ, αλλά ότι τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά αν δεχτεί ποτέ επίθεση.

Ανόητη η απόφαση για το πλαφόν – Δεν θα πουλήσουμε στις χώρες που επιβάλουν

Η απάντηση της Ρωσίας στην επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές πετρελαίου από τη Δύση θα έρθει τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Συγκεκριμένα βήματα θα περιγραφούν σε διάταγμα, το οποίο θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες» ανέφερε.

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος τόνισε για άλλη μια φορά ότι η Ρωσία δεν θα πουλά πετρέλαιο «σε εκείνες τις χώρες που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις». Απώλειες στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την καθιέρωση ορίου τιμής για τον μαύρο χρυσό δεν θα υπάρξουν “σε καμία περίπτωση”, όπως είπε.

Επίσης, σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους, εάν χρειαστεί, η Ρωσία θα σκεφτεί πιθανή μείωση της παραγωγής πετρελαίου. «Έχουμε μια συμφωνία με τον ΟΠΕΚ+ για έναν γνωστό στόχο παραγωγής, θα σκεφτούμε για κάτι επιπλέον, αν χρειαστεί», είπε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι η θέσπιση ανώτατου ορίου στις τιμές του πετρελαίου δεν ισχύει μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλους τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εφαρμογή του πλαφόν θα οδηγήσει σε καταστροφική άνοδο του κόστους των πρώτων υλών. «Ο κλάδος είναι ήδη υποεπενδυμένος, υποχρηματοδοτούμενος και αν ακούσουμε μόνο τον καταναλωτή, τότε αυτή η επένδυση θα μειωθεί στο μηδέν, όλα αυτά θα οδηγήσουν κάποια στιγμή σε μια καταστροφική αύξηση των τιμών και στην κατάρρευση της παγκόσμιας ενέργειας. Αυτή είναι μια ανόητη απόφαση που δεν έχει σχεδιαστεί σωστά και δεν έχει υπολογιστεί», είπε ο Πούτιν.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live