16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πούτιν: Ο ρωσικός λαός μπορεί να μην επιβιώσει αν η Ρωσία καταρρεύσει

Ημερομηνία:

Ο ρωσικός λαός, αν η Δύση καταφέρει να διαλύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία και να εγκαθιδρύσει τον έλεγχο επί των κομματών της, μπορεί να μην διατηρηθεί, «θα υπάρχουν Μοσχοβίτες, Ουραλιώτες και άλλοι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1 την Κυριακή.

«Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι ο βασικός τους στόχος είναι να μας προκαλέσουν στρατηγική ήττα, ούτως ώστε ο λαός μας να υποφέρει, όπως λένε, πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Πούτιν στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya1, σύμφωνα με το TASS.

«Εάν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο [της διάλυσης της Ρωσίας], νομίζω ότι οι τύχες πολύ πολλών λαών της Ρωσίας, και πάνω απ’ όλα, φυσικά, του ρωσικού λαού, μπορεί να αλλάξουν δραματικά, λοιπόν, απλά δραματικά», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν. «Δεν ξέρω καν αν ένας τέτοιος λαός όπως ο ρωσικός λαός μπορεί να διατηρηθεί όπως είναι σήμερα. Θα υπάρξουν κάποιοι Μοσχοβίτες, Ουραλιώτες και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους τόνισε ότι «αυτά τα σχέδια έχουν τεθεί επί χάρτου», προσθέτοντας ότι η Ρωσία, κατά την οικοδόμηση των σχέσεων, προσπαθεί να μιλάει γι’ αυτό «από ένα είδος σκέψης εταιρικής σχέσης, όχι για να μιλάει γι’ αυτό».

«Αλλά είναι όλα εκεί, είναι όλα καταγεγραμμένα, είναι όλα καταγεγραμμένα στο χαρτί. Λοιπόν, τώρα που οι προσπάθειές τους να ξαναφτιάξουν τον κόσμο αποκλειστικά για τον εαυτό τους μετά την κατάρρευση της παγκόσμιας Ένωσης οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, λοιπόν, φυσικά, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε σε αυτό», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε επίσης ότι ο μόνος στόχος της Δύσης είναι να εξαλείψει τη Ρωσία με τη σημερινή της μορφή. «Έχουν έναν στόχο – να διασκορπίσουν την πρώην Σοβιετική Ένωση και το κύριο τμήμα της – τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Πούτιν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...