Προβληματισμός στο Ρέθυμνο: Έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών σε επίπεδο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Σε ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκεται η Κρήτη, στο θέμα της πορείας των εμβολιασμών.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων καταγράφει η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου ενώ, το Λασίθι και τα Χανιά έρχονται σε καλύτερη μοίρα καθώς η πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει το 37,5% για τους κατοίκους του Ρεθύμνου και το 45,4% στα Χανιά.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων και με τις δυο δόσεις ανέρχεται περίπου στο 26% του συνολικού πληθυσμού του νησιού.

"Sponsored links"

Ενώ, στο σύνολο, στην Κρήτη έχουν γίνει πάνω από 400.000 εμβολιασμοί.

Σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμων στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε και σχετική ενημερωτική συνάντηση αφου ο προβληματισμός ειναι έντονος.

Στη συνάντηση που κάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή συμμετείχαν οι εμπλεκόμενες με τους εμβολιασμούς υπηρεσίες και φορείς και υπογραμμίσθηκε πως σύμφωνα με την αξιολόγηση της πορείας της διαδικασίας του εμβολιασμού θα διερευνηθούν παρεμβάσεις με στόχο την επίσπευση και βελτίωση της διαδικασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης με έγγραφό της προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ζητήσει τη διάθεση όλων των εμβολίων σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές του Νομού και ταυτόχρονα θα ζητηθεί η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής σε επίπεδο Κρήτης, που θα απαντά σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με την αντιπειφερειάρχη προγραμματίζεται καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στα τοπικά ΜΜΕ ενώ σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα ξεκινήσει ενημέρωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για τον εμβολιασμό και καταγραφή όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live