12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Προς ολοκλήρωση οι αδειοδοτήσεις για το Elounda Hills στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι αδειοδοτήσεις για τα έργα στο Elounda Hills στην Κρήτη. Σύντομα, προχωρά η αδειοδότηση για το οδικό δίκτυο στην έκταση της επένδυσης (που ουσιαστικά θα ανήκει στο Δήμο) ενώ το Φεβρουάριο αναμένεται και η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κυρίως έργου.

Τα έργα για τη νέα Μαρίνα, μια από τις πιο πολυτελείς στη Μεσόγειο, έχουν ήδη ξεκινήσει.

“Έργο της ζωής του” χαρακτήρισε την επένδυση από πλευράς του ο Βιτάλι Μπορίσοφ που βρίσκεται πίσω από αυτή.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ολιστική αειφορία και το μεγάλο τουριστικό έργο θα ενταχθεί ομαλά στο φυσικό περιβάλλον με τη μικρότερη δυνατή όχληση για αυτό αλλά και τους κατοίκους, τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του.

Πριν από μερικές ημέρες, έγινε εθιμοτυπική συνάντηση, μάλιστα, στον Άγιο Νικόλαο, ανάμεσα στον επενδυτή (Mirum Hellas) και το Δήμο, όπου επαναβεβαιώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών για το έργο.

Το προφίλ της επένδυσης

Το 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί η mega τουριστική επένδυση Elounda Hills στην Κρήτη, με εκτιμώμενη συνολική αξία επενδύσεων μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

To εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών.

Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση περίπου 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ ως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος.

Η ανοικοδόμησή του, η οποία ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022, χωρίζεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα.

Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.

Όπως επισήμαναν τα διοικητικά στελέχη, το Elounda Hills θα είναι το θέρετρο της νέας εποχής και φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο στη Μεσόγειο από κάθε πλευρά: πολυτέλειας, ανέσεων, ευζωίας, οικολογικού χαρακτήρα, βιωσιμότητας, αειφορίας.

Χτισμένο αμφιθεατρικά και με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου θα είναι ένα από τα διάσημα και βιώσιμα υπερπολυτελή θέρετρα της Μεσογείου, του οποίου οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται συνολικά σε περίπου 140.000 τ.μ.

"google ad"

Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator.

Θα περιλαμβάνει επίσης μια οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων (θα φιλοξενεί σούπερ γιοτ καθώς και μικρότερα σκάφη), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν ένα θέρετρο που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου – Οκτωβρίου.

Η διαχείρισή της θα γίνεται από την κορυφαία εταιρεία του είδους στον κόσμο, Camper & Nicholson, ενώ θα διαθέτει επίσης boutique ξενοδοχείο, yacht club, τραπεζαρία και αγκυροβόλιο για σκάφη που εκτείνονται έως και τα 70 μέτρα.

Τα χρονοδιαγράμματα

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση, το resort θα ξεκινήεσι τη λειτουργία του το 2026 αλλά ολόκληρη η επένδυση θα έχιε ολοκληρωθεί έως το 2032.

Τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουν είναι αυτά για την κατασκευή της μαρίνας, όπου η σύμβαση με τον εργολάβο έχει ήδη υπογραφεί και στήνεται το εργοτάξιο.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε 5 φάσεις, εκ των οποίων οι 3 τελευταίες βρίσκονται ακόμη σε στάδιο μελετητικής ωρίιμανσης:

 • 1η φάση – Ολοκλήρωση έως το 2026
  • έργα υποδομών και δικτύων με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Ιανουάριο 2024
  • κτίρια μαρίνας και παραλιακής ζώνης με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Απρίλιο 2024
  • κυρίως ξενοδοχείο με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Οκτώβριο 2024
  • κατοικίες (βίλες – διαμερίσματα) με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Νοέμβριο 2024
  • εμπορικό χωριό με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Ιανουάριο 2025
 • 2η φάση – Ολοκλήρωση έως το τέλος του 2027
  • 120 κατοικίες με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Νοέμβριο 2025
 • 3η – 4η – 5η φάση – Ολοκλήρωση έως το τέλος του 2032
  • 200 κατοικίες & ξενοδοχείο με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Σεπτέμβριο 2027

bizness.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ