15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προς 18 Ιανουαρίου το άνοιγμα λιανεμπορίου και κομμωτηρίων – Το σχέδιο για το click in shop

Ημερομηνία:

Στις 18 Ιανουαρίου ανοίγουν, σύμφωνα με αναφορές, το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, αλλά και τα κέντρα αισθητικής. Όλες οι πληροφορίες για το σχέδιο της κυβέρνησης.

Για τις 18 Ιανουαρίου φαίνεται πως πάει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαίωσε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας με τη μέθοδο του click in shop, τονίζοντας πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ανακοίνωσε πως κάθε Παρασκευή θα αποφασίζονται και ανακοινώνονται τα βήματα για την επόμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο ανοίγματος

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς και μαζί με το –γνωστό πλέον– click away στις ζωές των καταναλωτών θα μπει και το click in shop.

Το click away θα αφορά τα καταστήματα που λειτούργησαν με αυτή τη μέθοδο και την περίοδο των εορτών, ενώ το δεύτερο θα αφορά καταστήματα ένδυσης, υπόδησης αλλά και χρυσοχοΐας, σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει σε χθεσινή του τοποθέτηση κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Γεωργιάδης, συγκεκριμένα, προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα εντός των επόμενων ημερών και εξήγησε πως προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταμπουλίδης, πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες.

Πώς θα λειτουργεί το click in shop

Η μέθοδος του click in shop, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα, θα μοιάζει κατά πολύ με το click away, με τη βασική διαφορά να εντοπίζεται στο ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να μπει μέσα στα καταστήματα και να δοκιμάσει τα προϊόντα που επιθυμεί.

Για να μπορέσει, όμως, να το κάνει θα πρέπει αρχικά να κλείσει ραντεβού με το εκάστοτε κατάστημα και να λάβει στο κινητό του ένα μήνυμα με τις λεπτομερείς σχετικά με το ραντεβού.

Θα υπάρχει, σύμφωνα πάντα με το MEGA, όριο στο πόσο χρόνο θα μπορούν να περάσουν οι καταναλωτές στα καταστήματα, ενώ κάθε αντικείμενο που δοκιμάζουν και δεν αγοράζουν, θα αποστειρώνεται για να είναι έτοιμο για τον επόμενο πελάτη.Τέλος, θα υπάρξουν και περιορισμοί στο πόσα άτομα θα μπορούν να είναι εντός του καταστήματος με το πιο πιθανό είναι να αποφασιστεί να είναι ένα άτομα ανά 15 τ.μ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ