16.8 C
Chania
Saturday, February 24, 2024

Προσωρινή αναστολή κινητοποιήσεων και άνοιγμα του 2ου Γυμνασίου Χανίων ενόψει ανάληψης καθηκόντων από το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε χθες 16/1/2024, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χανίων για το θέμα του Πειραματικού Λυκείου, στην οποία, για μία ακόμα φορά, εκφράστηκε η καθολική αγωνία και αντίθεση των γονιών του 2ου Γυμνασίου στην τυχόν μετατροπή του 2ου ΓΕΛ ή άλλου λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο.

Είναι απαράδεκτο να βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση η κατάργηση και μετατροπή υφιστάμενου λυκείου τι στιγμή που κανείς αρμόδιος δεν βγαίνει δημόσια να υποστηρίξει την άποψη αυτή. Κανένας γονιός δεν μπορεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν να συζητείται η κατάργηση ενός υφιστάμενου σχολείου προκειμένου να ιδρυθεί ένα άλλο. Πως είναι δυνατόν να συζητείται να μετατραπεί το 2ο ΓΕΛ σε Πειραματικό Λύκειο, να καταργηθεί δηλαδή το λύκειο της γειτονιάς και τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου να πρέπει να κατανεμηθούν και να διασκορπιστούν μακριά από το σπίτι τους και τη γειτονιά τους στα υπόλοιπα ήδη κορεσμένα λύκεια της πόλης, στη Ν.Χώρα, στην Αμπεριά, στον Κουμπέ και πιθανόν και παραπέρα. Όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες 3 εβδομάδες δυστυχώς στο παρασκήνιο, χωρίς καμία συζήτηση με τη σχολική κοινότητα και χωρίς να γνωρίζουμε ποιος τελικά από τους εμπλεκόμενους υποστηρίζει και προωθεί την μετατροπή υφιστάμενου λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο.

Κανένας γονιός του σχολείου μας δεν ήθελε το σχολείο κλειστό όλες αυτές τις μέρες και τα παιδιά να βρίσκονται στο σπίτι αντί στο σχολείο, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε άλλο περιθώριο αντίδρασης και ήμασταν αναγκασμένοι να πράξουμε με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο σε όλους τους αρμοδίους ότι είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση την κατάργηση του 2ου ΓΕΛ και τη μετατροπή του σε Πειραματικό Λύκειο.

Καθώς όμως υπάρχει χρονοτριβή στη διαδικασία τοποθέτησης νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το θέμα, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, αποφασίστηκε να ανασταλούν προσωρινά οι κινητοποιήσεις και το 2ο Γυμνάσιο να ανοίξει και να λειτουργήσει κανονικά.

Αυτό βέβαια θα συμβεί μέχρι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τις επόμενες μέρες, και μας διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας τη μετατροπή του 2ου ΓΕΛ ή άλλου λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο. Σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με ακόμα πιο έντονο τρόπο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι γονείς του σχολείου μας είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην δεχτούμε σε καμία περίπτωση τη μετατροπή του 2ου ΓΕΛ ή άλλου λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Κασσελάκης: «Σε καλωσορίζω, πάμε στις 10 Μαρτίου»

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε...

Χανιά: 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Θα μεταφερθούν στην Χώρα Σφακίων

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στη Γαύδο, νωρίς...

Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για χιλιάδες εργάτες γης και όχι μόνο

Ένα ταξίδι με αρκετά πολλαπλασιαστικά οφέλη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη...