Προτάσεις Δημάρχου Κισσάμου για θέματα στην Παιδείας στην αρμόδια Επιτροπή της ΚΕΔΕ

Κανένα σχόλιο

Στη 2η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμμετείχε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.

Στη διάρκεια αυτής, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι τονίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια – μετά και την εφαρμογή του «Καλλικράτη» – τα προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα Παιδείας, κύρια λόγω των σημαντικών περικοπών πόρων που έχουν υποστεί οι Δήμοι και οι Σχολικές Επιτροπές, συνεχώς αυξάνονται με αποτέλεσμα οι Δήμοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες και τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας τους».

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε υπόμνημα προτάσεων για τα ζητήματα όπου η ΚΕΔΕ οφείλει να διεκδικήσει λύσεις, προτάσσοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Sponsored links"

  1. την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας τους.
  2. να επιτραπεί στους Δήμους να επιχορηγούν τις Σχολικές Επιτροπές, κατά το αναγκαίο ύψος σε βάρος του Π/Υ τους.
  3. την αύξηση της χρηματοδότησης μέσω ΣΑΤΑ για τις ανάγκες συντήρησης/αναβάθμισης των σχολικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένων και των μικρών έργων.
  4. τη μέριμνα εφ’ άπαξ οικονομικής ενίσχυσης για την εξόφληση των  εκκρεμών υποχρεώσεων κάθε Σχολικής Επιτροπής ή δυνατότητα ένταξης και των Σχολικών Επιτροπών στις ρυθμίσεις του Ν.4038/2012, με σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους.
  5. την επαναφορά του θεσμού των σχολικών φυλάκων, ιδιαίτερα για τα μεγάλα και πολυπληθή σχολικά συγκροτήματα.
  6. τη συνέχιση του Προγράμματος Δία Βίου Μάθησης σε όλους τους Δήμους με χρηματοδότηση από το ΣΕΣ 2014-2020.
  7. την υλοποίηση προγράμματος ψυχοκοινωνικής στήριξης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών με διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ΣΕΣ 2014-2020.
  8. την ανασύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤοΣυΝ).

Η αρμόδια Επιτροπή της ΚΕΔΕ έκανε μάλιστα αποδεκτές – ενσωματώνοντας τις στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου της ΚΕΔΕ για τα θέματα παιδείας αλλά και στο υπόμνημα που θα αποσταλεί στο νέο Υπουργό Παιδείας – τις προτάσεις του Δημάρχου Κισσάμου για ρητή αναφορά της ανάγκης αύξησης της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, για ένταξης και των Σχολικών Επιτροπών στις ρυθμίσεις του Ν.4038/2012 με σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους και για την υλοποίηση προγράμματος ψυχοκοινωνικής στήριξης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών με διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ΣΕΣ 2014-2020.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις