Προχωρούν οι κινήσεις για την αναμπέλωση της Κρήτης – Ελπίδες για άνω των 10.000 στρεμμάτων

Κανένα σχόλιο

Ζεστά έχει πάρει η Ένωση Ηρακλείου το θέμα της αναμπέλωσης στην Κρήτη μιας και είναι “ηλίου φαεινότερον” ότι αποτελεί μονόδρομο η αναγέννηση της σουλτανίνας και ο εμπλουτισμός με νέες επιτραπέζιες ποικιλίες που θα φέρουν ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα για τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Θετικό “αποτιμάται” και το γεγονός ότι  υπάρχουν κάπου στα γραφεία της Περιφέρειας “αραχνιασμένες” σχετικές μελέτες,  οπότε μάλλον δεν χρειαζόμαστε καινούριες – ίσως θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικροαλλαγές, κυρίως σε ότι αφορά καινούργιες ποικιλίες που έχουν μπει στην αγορά.

Όλα δείχνουν, λένε αγροτικά στελέχη, ότι ο καιρός είναι καταλληλότερος από ποτέ να ξεκινήσει το αίτημα από την αρχή και με συνέπεια και υπευθυνότητα να μπουν μπροστά οι μηχανές,

"Sponsored links"

Μάλιστα μαθαίνω ότι η ΕΑΣΗ μόλις τελειώσει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων θα καλέσει τους παραγωγούς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για να υπολογιστεί πραγματικά πόσα στρέμματα θα προκύψουν.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Γαβαλάς, ελπίζει ότι θα ξεπεράσουν τα 10.000 στρέμματα, προκειμένου έτσι να είναι και ποιο ισχυρό το αίτημα.
Αν μάλιστα και οι υπόλοιπες Ενώσεις του νησιού κάνουν το ίδιο, και με δεδομένο ότι η σταφίδα Κρήτης είναι πλέον ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ,  σε όλο το νησί μπορούν να φυτευτούν νέοι αμπελώνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμάται ότι και ο περιφερειάρχης Κρήτης,  που έλκει την καταγωγή του από το μεγαλύτερο σταφιδοχώρι, (η περιοχή των Αρχανών παραμένει πρώτη σε παραγωγή σουλτανίνας στο νησί)  θα υπερβάλει εαυτόν και η αναμπέλωση θα πάρει σάρκα και οστά με όλα τα θετικά που θα προσφέρει στην οικονομία του νησιού.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live