24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Πρωτιά Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών στις εκλογές του ΣΕΠΕ Χανίων – 0 έδρες η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας – Μεγάλη ενίσχυση για την Αγωνιστική Συσπείρωση του ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, παράταξη του νυν προέδρου Αντώνη Τσαλαπάκη, επικράτησε στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων, λαμβάνοντας 299 ψήφους και 3 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Σημαντική ενίσχυση σημείωσε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, εξασφαλίζοντας 2 έδρες με 196 ψήφους. Από δύο έδρες κέρδισαν επίσης οι παρατάξεις “Δημοκρατική Συνεργασία” και “Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση”, λαμβάνοντας 165 και 151 ψήφους αντίστοιχα.

Εντύπωση προκάλεσε η ήττα της ΔΑΚΕ, της παράταξης που συνδέεται με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έλαβε μόλις 20 ψήφους (2%) και καμία έδρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών: 299 ψήφοι (35%) – 3 έδρες
  • Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: 196 ψήφοι (22%) – 2 έδρες
  • Δημοκρατική Συνεργασία: 165 ψήφοι (19%) – 2 έδρες
  • Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: 151 ψήφοι (17%) – 2 έδρες
  • Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών: 20 ψήφοι (2%) – 0 έδρες

Για τους Αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΔΟΕ:

  • Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών: 270 ψήφοι – 3 Αντιπρόσωποι
  • Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: 212 ψήφοι – 2 Αντιπρόσωποι
  • Δημοκρατική Συνεργασία: 181 ψήφοι – 2 Αντιπρόσωποι
  • Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: 149 ψήφοι – 2 Αντιπρόσωποι
  • Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών: 14 ψήφοι – 0 Αντιπρόσωποι

Η Αγωνιστική συσπείρωση κατέγραψε ποσοστό 22% και με σχετική ανακοίνωση εκφράζει τις ευχαριστίες της “που στις αρχαιρεσίες του ΣΕΠΕ Χανίων εμπιστεύτηκαν και ανέδειξαν, για πρώτη φορά, την Αγωνιστική Συσπείρωση 2η  δύναμη (από 4η), τόσο στο ΔΣ του ΣΕΠΕ όσο και στην κάλπη για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ, με πολύ μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά”.

Για να συνεχίσει:

«Πιο ενισχυμένοι και από καλύτερες θέσεις το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας, μαζί με όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, για την υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών μας στη ζωή, τη δουλειά και τη μόρφωση.

Άλλωστε αν κάτι αναδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα είναι πως όταν το αποφασίσουμε όλοι μαζί, έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Να υψώσουμε τείχος απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και των δυνάμεων που τη στηρίζουν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ