16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Ο ελλιμενισμός των αεροπλανοφόρων Τρούμαν και Σαρλ ντε Γκωλ μπλέκει τα Χανιά στον πόλεμο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης:

Αυτή τη φορά ο ελλιμενισμός των αεροπλανοφόρων Τρούμαν και Σαρλ ντε Γκωλ, που αναμένονται τις επόμενες μέρες στη βάση του θανάτου της Σούδας, μπλέκει τον τόπο και τη χώρα μας στο σκληρό πυρήνα του πεδίου της πιο επικίνδυνης από ποτέ στρατιωτικής αντιπαράταξης των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ –ΡΩΣΙΑΣ.

Ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών τις τελευταίες βδομάδες με την ωμή εισβολή της Ρωσίας ρημάζει ήδη την Ουκρανία δολοφονεί και καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον του λαού της πολύπαθης αυτής χώρας και απειλεί ευρύτερα την Ειρήνη, τη Ζωή και το μέλλον σειράς ακόμη λαών.

Βάσεις, πυρηνικά αεροπλανοφόρα του θανάτου και ΝΑΤΟ δε διασφαλίζουν την Ειρήνη. Ξεκάθαρα μας μπλέκουν στον πόλεμο. Οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους και ο λαός μας έχει ήδη πικρή πείρα. Ταυτόχρονα η οικονομία του πολέμου και ο παράλληλος ενεργειακός πόλεμος φέρνουν ένταση της εκμετάλλευσης και βαθιά φτώχεια και ανέχεια για τους λαούς.

Να αποτινάξουμε από τη μια τον τρόμο και από την άλλη τις αυταπάτες για το ρόλο του ιμπεριαλισμού και της τυχοδιωκτικής εμπλοκής που επιλέγει η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό για τη χώρα μας. Να μπούμε μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο τις βάσεις και το πιο επικίνδυνο από ποτέ βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Η μαζική λαϊκή πάλη εφόσον ξεδιπλωθεί μπορεί να επιδράσει καθοριστικά στην κατεύθυνση υπεράσπισης της ζωής και του δίκιου των ανθρώπων της δουλειάς.

  • ΜΟΝΟΣ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΕΞΩ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...