26.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι: Σύσκεψη την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ

Ημερομηνία:

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα και καλεί σε συγκέντρωση/σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, η εταιρεία Belvedere, παρά τις δεσμευτικές διατάξεις του ΓΠΣ και την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, έχει εισβάλει στα μνημεία με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων και εκτελεί παράνομες εργασίες.

Η Πρωτοβουλία τονίζει ότι τα μνημεία στον Λόφο Καστέλι ανήκουν στην τοπική κοινωνία και θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος του χανιώτικου λαού, με δημόσιο χαρακτήρα και για κοινωφελείς χρήσεις.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα Μνημεία στην κορυφή του Λόφου Καστελιού και ο κυνισμός του επονομαζόμενου «επενδυτή», της Belvedere, ο οποίος  επιδιώκει να μετατρέψει τα εν λόγω κτίρια σε Ξενοδοχείο παρά την πάνδημη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας καθώς και ο απαράδεκτος ρόλος της πλειοψηφίας των πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου Κρήτης με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εκχώρησης της «Ακρόπολης» των Χανίων επαναφέρουν το αίτημα για συντονισμό όλων των  θεσμών, των φορέων και των πολιτών στη κατεύθυνση μαζικών κινητοποιήσεων.

Η Belvedere παρά τις  δεσμευτικές διατάξεις του ισχύοντος  ΓΠΣ (νόμος 4178/2013, άρθρο 51, παράγραφος 15), σύμφωνα με τις οποίες στην δημόσια περιουσία ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου στον Λόφο Καστέλι επιτρέπεται μόνο χρήση εκπαίδευσης εισέβαλε πρόσφατα στα μνημεία με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων καταστολής και εκτελεί παράνομες εργασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόσφατο ψήφισμα του Δήμου Χανίων αλλά και τα δεκάδες άλλα ψηφίσματα φορέων κάνουν λόγο μόνο για κοινωφελή χαρακτήρα και αποκλείουν κάθε εμπορευματική δραστηριότητα στα Μνημεία στην περιοχή.

Η Πρωτοβουλία είναι υποχρεωμένη να καλέσει σε συγκέντρωση/σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στις 19.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23 για συντονισμό περαιτέρω δράσεων μας.

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι:

1.      Ζητά την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή διότι η παρουσία τους είναι μη νόμιμη και καταχρηστική.

2.      Ζητά από τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης να συμπορευθούν με το πάνδημο αίτημα και να σταματήσουν να προωθούν τα σχέδια της εκποίησης. Ζητά και απαιτεί από την Belvedere να σταματήσει να προκαλεί την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς και να αποσυρθεί από τα Μνημεία της πόλης

3.       Συνυπογράφουμε το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Χανίων και δηλώνουμε και εμείς «απερίφραστα ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε εξέλιξη παρέμβασης του κεντρικού κράτους, που θα επιδιώξει να επιβάλει τη λειτουργία των ιστορικών κτιρίων με εμπορευματικά κριτήρια, κόντρα στις αποφάσεις και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας και ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος του χανιώτικου λαού, με δημόσιο χαρακτήρα και για κοινωφελείς χρήσεις».

4.      Ζητά από τον Δήμο Χανίων να ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικά μέσα, με βάση και το τελευταίο ψήφισμα του Δ.Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις γαλάζιες σημαίες: Δείτε τις παραλίες της λίστας

Οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών ανακοινώθηκαν από την Ελληνική...