12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Πρωτοβουλία εργατικών σωματείων και συνδικάτων: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για λαϊκές οικογένειες, πρόσφυγες και μετανάστες

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Τροφίμων – Ποτών, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ οργανώνουν συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για λαϊκές οικογένειες, πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρεται:

  • Σήμερα που το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα.
  • Σήμερα που προχωρούν στο τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Σήμερα που ξεκινούν και πάλι να κόβουν το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες.
  • Σήμερα που βγάζουν τα σπίτια μας στο σφυρί.
  • Σήμερα που με τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα έρχονται να γκρεμίσουν ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
  • Σήμερα που χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους από τη δολοφονική μηχανή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Σήμερα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη να επιδειχθεί έμπρακτη εργατική αλληλεγγύη στις λαϊκές οικογένειες, στους πρόσφυγες και μετανάστες στον τόπο μας, που έχει αποδειχθεί το ακατανίκητο όπλο των λαών, της εργατικής τάξης των χωρών όλου του κόσμου .

Σε αυτά τα πλαίσια τα σωματεία μας αναλαμβάνουν και πάλι την πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, οπότε θα παραδοθούν με ευθύνη των σωματείων και φορέων που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Τα είδη που μαζεύονται είναι: Συμπυκνωμένο γάλα, μπισκότα, βρεφικές τροφές, χυμοί, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, παυσίπονα, κουβέρτες, μπουφάν, παπούτσια, ρούχα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται κάθε απόγευμα 6.30-8.30 στον 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, στο γραφείο του σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...