Πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου να διενεργήσει τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς

Κανένα σχόλιο

Της Κατερίνας Μυλωνά

Ένα σημαντικό κενό, όσο αφορά στις καθυστερήσεις που υπάρχουν, προτίθεται να καλύψει ο Δήμος Ηρακλείου. Πρόθεση και του ίδιου του δημάρχου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, είναι να γίνουν, με ευθύνη του Δήμου, τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς στο Ηράκλειο. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί ο τρόπος που θα μπορεί αυτό να γίνει πράξη.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη βδομάδα είναι στον «αέρα» η σχετική πλατφόρμα, ωστόσο, τα ραντεβού δεν κλείνονται εγκαίρως. Την ευθύνη την έχουν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, όχι η τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο και σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν υπάρξει ανάλογες πρωτοβουλίες από Δήμους ή περιφέρειες.

"Sponsored links"

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, των αρμόδιων αντιδημάρχων, κ.κ. Νίκου Αγγελάκη και Ρένας Παπαδάκη, και της Γενικής Γραμματέας του Δήμου, κ. Ευγενίας Στυλιανού.

Επίσης, τονίστηκε πως ο Δήμος θα μετατρέψει τις συμβάσεις 19 ατόμων από το προσωπικό καθαριότητας από μερικής απασχόλησης σε πλήρη, κάτι που οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνει πριν ανοίξουν τα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ. Προς το παρόν, οι ανάγκες καλύπτονται, όμως, όταν λειτουργήσουν πάλι όλα τα σχολεία θα υπάρξουν ελλείψεις.

Όσο αφορά στη θέρμανση, υπήρξε δέσμευση από το Δήμο πως, ανεξάρτητα από την πορεία του σχετικού διαγωνισμού, όταν ένα σχολείο έχει ανάγκη θα υπάρξει ο εφοδιασμός του με καύσιμα, σε συνεννόηση με τη σχολική επιτροπή, όπως γινόταν και πέρσι.

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το επόμενο διάστημα οι δέκα αίθουσες για τα Νηπιαγωγεία είναι έτοιμες να υποδεχτούν μαθητές, ωστόσο, οι 21 που έχουν αναλάβει οι Κτιριακές Υποδομές δεν είναι πλήρως έτοιμες. Υπενθυμίζεται πως οι δέκα αίθουσες έγιναν με ευθύνη του Δήμου.

Cretalive 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις