Πρόταση άμεσης αναστολής των πλειστηριασμών από το Σύλλογο Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης – Το Σχέδιο Ψηφίσματος στο Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου

Date:

Σχέδιο ψηφίσματος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δημιούργησε ο Σύλλογος Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης. Το σχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου μέσω της παρατάξεως της Συν-Εργασίας για το Ηράκλειο που έχει ζητήσει να  συζητηθεί λόγω κατεπείγοντος στην  προσεχή (6/3/2023) συνεδρίαση του Σώματος

Εκ μέρους της παράταξης ο επικεφαλής της κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο κ. Φάνης Βατσινάς υπογραμμίζουν πως κρίνουν ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί άμεσα, πριν τη διάλυση της βουλής,  γιατί προτείνεται, μεταξύ των άλλων, η  άμεση  αναστολή των πλειστηριασμών.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

"Sponsored links"

Η οικονομική εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα τοκογλυφικά επιτόκια, οι επιθετικές πολιτικές του τραπεζικού συστήματος, η ανοχή, αν όχι η συνενοχή της Κεντρικής Τράπεζας, σε συνδυασμό με τις αλόγιστες πολιτικές των «ισχυρών» και σπάταλων Κυβερνήσεων, οδήγησαν τους εργαζόμενους στο περιθώριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός αγοράς και στον αφελληνισμό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ της χώρας.

Με την τεχνολογική αναβάθμιση και θεσμική θωράκιση των πλειστηριασμών, ένα «κλικ» στο κομπιούτερ, χωρίς δυνατότητα υποτυπώδους άμυνας και ουσιαστικής δικαστικής η άλλης προστασίας, ολόκληρες περιουσίες αλλάζουν χέρια και οι νοικοκύρηδες καταντούν κακομοίρηδες, χωρίς δυνατότητα «δεύτερης» ευκαιρίας.

Οι Τράπεζες «σώθηκαν», με δανεισμό του Κράτους και την εγγύηση ακόμη και των αγέννητων παιδιών μας, αλλά και το ξεπούλημα αντί πινακίου φακής, όχι μόνον των κόκκινων αλλά και των εξυπηρετούμενων δανείων, στα απρόσωπα, ανελέητα υποκατάστατα των «σωσμένων»- μέχρι να χρειαστούν νέα σωτηρία – Τραπεζών, τα οποία λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους ασυλίας, αδιαφάνειας και ασυδοσίας.                       

Τα εγκλήματα των Τραπεζιτών αμνηστεύτηκαν, οι περισσότεροι εξ αυτών αν δεν είναι ακόμη στη θέση τους, εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας τα κεκτημένα τους.

Αντίθετα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι εκτός αγοράς επιχειρήσεις, παραμένουν ηφαίστειο που βράζει έτοιμο να εκραγεί , κατά συνέπεια οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε και αντιμετωπίσουμε με την ευθύνη, που αρμόζει σε ένα μείζον ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, με διακομματική συνεννόηση, συνεργασία, θέληση και κυρίως αποφασιστικότητα.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις καλούμε όλα τα κόμματα, κυρίως δε τα κόμματα εξουσίας, τα οποία ευθύνονται περισσότερο, να ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ πριν διαλυθεί η βουλή και μέχρι να δοθεί οριστικά δίκαιη λύση από την Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές αλλά και τη συμβολή όλων των κομμάτων, τις κοινωνίας των πολιτών και της αυτοδιοίκησης.

Η οριστική λύση για μας περιλαμβάνει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ γενναίο κούρεμα των χρεών και των επιτοκίων, μεγάλο αριθμό δόσεων, αυστηρό έλεγχο των εισπρακτικών μηχανισμών και γενναία αναθεώρηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε, να ανακτήσει την ευχέρεια η ουσιαστική δικαιοσύνη να προστατεύει τους πραγματικά αδύναμους πολίτες.

Σύλλογος Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810823640 & 6989001414

"Sponsored links"

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: stirixikritis@gmail.com

Αγώνας της Κρήτης
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

More like this
Related