16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Πρόταση ψηφίσματος από τη Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων για την Παλαιστίνη

Ημερομηνία:

Πρόταση ψηφίσματος κατάθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων αναφορικά με όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Ισραήλ, στη Γάζα, στην Παλαιστίνη:

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων,

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ,

Αυτή περίοδο ο παλαιστινιακός λαός αλλά και ο λαός του Ισραήλ πληρώνουν βαρύ τίμημα αίματος της εγκληματικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ. Με δεδομένο ότι σε έναν πόλεμο υπάρχουν αγριότητες, ότι ο πόλεμος είναι μια φρίκη και ότι η βαρβαρότητα που γεννά δεν μπορεί να μπει στο ζύγι, το ερώτημα είναι: Ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο άρα και για τις αγριότητες; Η απάντηση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρη: Ευθύνεται η ισραηλινή κατοχή, η μη αναγνώριση της δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, αφού εδώ και 75 χρόνια το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό, καθώς:

  • Από το 1948, τότε δηλαδή που δημιουργήθηκε και το κράτος του Ισραήλ- υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και αυτή δεν εφαρμόζεται. Τότε, από την περιοχή που χαρακτηρίζεται ως “Ιστορική Παλαιστίνη” το Ισραήλ πήρε το 52% και στο υπόλοιπο 48% καθορίστηκαν τα σύνορα για το Παλαιστινιακό κράτος που έπρεπε να ιδρυθεί.
  • Έχει εισβάλλει στη γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων, ενώ υπάρχει η απόφαση 242 τον Νοέμβρη του 1967 από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί το Ισραήλ να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέλαβε μετά τον πόλεμο των 6 ημερών.
  • Καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές .Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά.
  • Πάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή 375 τ.χιλ. όπου επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.
  • Δημιουργήθηκε, μετά τη δεύτερη «Ιντιφάντα» (2000), Τείχος Απαρτχάιντ με μήκος 708 χλμ., το οποίο βρίσκεται κατά 85% μέσα στη Δυτική Όχθη, κόβοντας στα δύο χωράφια, σπίτια, περιουσίες και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων. Με αφορμή την τελευταία επίθεση της Χαμάς, πίσω από τη στοχοποίηση της συγκεκριμένης οργάνωσης, επιχειρείται σκόπιμα και από το κράτος του Ισραήλ και από τους συμμάχους του ουσιαστικά η συκοφάντηση του αγώνα ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού και η έντεχνη δικαιολόγηση της χερσαίας επίθεσης του ισραηλινού στρατού για την ισοπέδωση και τελικά την προσάρτηση της Γάζας. Πάει πολύ, λοιπόν τα πληρωμένα φερέφωνα του συστήματος, να «στέκονται στο πλευρό του δημοκρατικού Ισραήλ» όπως συνεχώς λένε, ενός κράτους-εγκληματία που οικοδομείται με λογικές απαρτχάιντ ενάντια και στον δικό του λαό και να χαρακτηρίζουν τον λαό της Παλαιστίνης και όσους στηρίζουν τον αγώνα του ως «φιλοτρομοκράτες».

Ο τελευταίος όμως βομβαρδισμός παλαιστινιακού νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανιστόρητη θέση περί “δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ” , το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τη σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία έχουν και μυαλό και μνήμη. Δεν μπορούν να “αγγίξουν” κανέναν δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, οι φαρισαϊκές κραυγές, μέσα από τα δελτία τύπου των αστικών κομμάτων, για το δικαίωμα της κυβέρνησης Νετανιάχου «να αμυνθεί απέναντι στην τρομοκρατία» ή το φωτισμένο κτήριο της βουλής με τη σημαία του Ισραήλ και τα ρεπορτάζ της ελληνικής τηλεόρασης για τους Ισραηλινούς στρατιώτες που με “χαμόγελο στα χείλη” ετοιμάζονται για τη χερσαία επιχείρηση ή ακόμη χειρότερο τους σεσημασμένους φασίστες που ως νοσταλγοί του Χίτλερ και υπερασπιστές του ολοκαυτώματος, καλλιεργούσαν για χρόνια ρατσιστικό μίσος ενάντια στον ισραηλινό λαό, τώρα σε βαθμό γελοιότητας να ορκίζονται πίστη στο Ισραήλ!

Όλες αυτές οι “δράσεις” με τη συνεπικουρία της «πολεμικής προπαγάνδας» των αναρίθμητων fakenews που αναπαράγει η ελληνική τηλεόραση, ακόμη κι όταν αυτά διαψεύδονται, δεν γίνονται για να δείξουν όλοι αυτοί αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ. Γίνονται γιατί είναι στρατηγικοί σύμμαχοι με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΝΙΩΝ με γνώμονα την σταθερή και αταλάντευτη θέση μας για αλληλεγγύη στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα τον αγώνα του για Πατρίδα και Ελευθερία καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα για ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού – με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους – τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Οι αιτίες τους θα πρέπει να αναζητηθούν στην κλιμάκωση εδώ και 75 χρόνια των καθημερινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού με χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα με την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ η οποία τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος και δεν μπορούν να συκοφαντηθούν με αφορμή την επίθεση μιας οργάνωσης.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσων «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλους αυτούς που τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν και σήμερα συντάσσονται με την Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Στα πλαίσια αυτών των απλόχερων διευκολύνσεων έχει «φρακάρει» μέχρι και η βάση της Σούδας, με τους Αμερικανούς πλέον να ψάχνουν και άλλη βάση να σταθμεύσουν την πολεμική τους μηχανή.

"google ad"

Καταδικάζουμε την απίστευτη θηριωδία του ισραηλινού στρατού που με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, αποδεικνύεται ότι η δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα. Η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να συναντηθεί με τον Νετανιάχου στο Ισραήλ ουσιαστικά παρέχει κάλυψη σ΄ αυτά τα εγκλήματα. Μόνο ως πράξη συνενοχής και στήριξης στο κράτος-δολοφόνο για χάρη της συνεργασίας των μεγάλων ελληνικών και ισραηλινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μπορεί να θεωρηθεί.

Το δημοτικό συμβούλιο Του Δήμου Χανίων πιστεύοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δεν μπορεί να πληρώνουν τελικά με φόρο αίματος τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών στη Μέση Ανατολή, απαιτεί:

⚫️ Την ίδρυση ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

⚫️ Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

⚫️ Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

⚫️ Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

⚫️ Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ