26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Πρόταση Ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων για αστυνομική επέμβαση στο Λόφο Καστέλλι: Η εμμονή δικαιολογείται μόνο αν η εν λόγω εταιρία έχει λάβει πολιτικές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Πρόταση ψηφίσματος καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και της εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζει την πρόσφατη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον λόφο Καστέλλι που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της εταιρίας Belvedere προκειμένου να προχωρήσουν εργασίες και μελέτες αξιοποίησης των Ιστορικών κτιρίων της 5 ης Μεραρχίας ως ξενοδοχειακή μονάδα Α τάξης.

Μάλιστα με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι για τις εργασίες αυτές δόθηκε έγκριση στις 13 Μαρτίου 2024 από το υπουργείο Πολιτισμού που αναφέρει και ως σκοπό των εργασιών τη μετατροπή των  κτιρίων σε ξενοδοχείο από την εν λόγω εταιρία.

Δεδομένου ότι ούτε το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ούτε η ψηφισμένη από το δημοτικό συμβούλιο πρόταση αναθεώρησής του επιτρέπει την εν λόγω επένδυση, μας προκαλεί εντύπωση η εμμονή της εταιρίας στους σχεδιασμούς της. Η εμμονή αυτή δικαιολογείται μόνο αν η εν λόγω εταιρία έχει λάβει πολιτικές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ότι θα παρακάμψει τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου, ο οποίος αποτύπωσε την θέληση της Χανιώτικης κοινωνίας και των φορέων της αποτυπώνοντας στην απόφαση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ αποκλειστικά κοινωφελείς χρήσεις στα εν λόγω κτίρια.

Το δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει οποιαδήποτε εξέλιξη παρέμβασης του κεντρικού κράτους που θα επιδιώξει να επιβάλει την λειτουργία των ιστορικών κτιρίων με εμπορευματικά κριτήρια, κόντρα στις αποφάσεις και τη θέληση της χανιώτικης κοινωνίας και ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος του Χανιώτικου Λαού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ