15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος: “Η ΕΕ δοκιμάζει τα όριά μας. Η λέξη κλειδί είναι ψυχραιμία”

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, πρόεδρος του Forum 2020, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

“Η λέξη κλειδί είναι ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Όπως είχαμε πει, σήμερα δεν θα υπήρχε συμφωνία. Όσοι πίστευαν στη ρήξη διαψεύστηκαν… Το σήριαλ συνεχίζεται”, έγραψε αρχικά και πρόσθεσε:

“Η ΕΕ δοκιμάζει τα όρια μας.. Οι Έλληνες υποχωρούν, δείχνοντας οτι προσπαθουν και οι Γερμανοί πιέζουν ως τον τελικό συμβιβασμό της Παρασκευής”.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Καραχάλιος έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση του από τη διακυβέρνηση Σαμαρά και μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι πλέον “η μονοθεματικότητα της μνημονιακής ατζέντας είναι παρελθόν”.

Για να εξηγήσει ότι: “Από το 2012 και μέχρι τις πρόσφατες εκλογές κυριαρχούσε καταλυτικά στον δημόσιο διάλογο. Πλέον, αυτό αλλάζει. Εύχομαι στον Αλέξη καλή επιτυχία! Το λέω από καρδιάς. Κάθε Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του πρέπει να βοηθήσει τη νέα εθνική προσπάθεια, γιατί, αν δεν πάει καλά, θα υποφέρουμε –ακόμη περισσότερο– όλοι. Όσοι άλλοι αυτή τη στιγμή σκέφτονται διαφορετικά είναι στην καλύτερη περίπτωση μεμψίμοιροι και στη χειρότερη υστερόβουλοι.

Μάλιστα, είχε σχολιάσει τα σενάρια περί “αριστερής παρένθεσης” ως εξής:

“Γίνονται από πολλούς διάφορες εκτιμήσεις. Μία από αυτές λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα και θα συμβιβαστεί με το ρεαλισμό. Ήδη το μνημόνιο που θα έσκιζαν βαφτίζεται «γέφυρα» και ένα άλλο μνημόνιο προετοιμάζεται με το όνομα «συμβόλαιο». Δεν ξέρω ποιες συνιστώσες θα τα δεχτούν όταν πάρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και δεν βλέπω τι ακριβώς θα κάνουν. Εάν μείνουν συνεπείς στα όσα έλεγαν, σίγουρα θα γίνουν υπαίτιες μιας «αριστερής παρένθεσης». Θα είναι κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι για τη χώρα.

Υπάρχει και μια δεύτερη εκτίμηση. Λέει ότι η συγκυβέρνηση δεν θα συμβιβαστεί, θα συγκρουστεί με την Ευρώπη και θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος μιας εθνικής περιπέτειας. Είναι το δεύτερο σενάριο «αριστερής παρένθεσης». Και το σενάριο αυτό θα ήταν κατάρα. Κανένας δεν θα μπορεί να επενδύσει σε αυτό. Κανένας δεν θα ήθελε να περπατήσει σαν νικητής πάνω στα ερείπια της χώρας. Κανένας δεν ζηλεύει τον εφιάλτη.

Υπάρχει όμως κι ένα τρίτο σενάριο. Η «αριστερή παρένθεση» δεν είναι θεωρία, είναι επιθυμία κάποιων.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...