«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση»: Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου εκθέτει Γεωργιάδη | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια» τόνισε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, που έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε μολονότι απαγορεύεται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση για το lockdown και στη συνέχεια επικαλέστηκε ένα άκρως προβληματικό χαρτί της Πολιτικής Προστασίας. ««Δεν έχω ακούσει για κατ’ εξαίρεση βάφτιση» ανέφερε επίσης ο Μητροπολίτης και σχολίασε επίσης «αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στο τι ισχύει με τις θρησκευτικές τελετές, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το lockdown, σχολιάζοντας ότι υπάρχει αναφορά σε γάμους με παρουσία εννέα ατόμων, αλλά όχι σε βαφτίσια.

"Sponsored links"

«Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάπτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάπτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στον γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις» ανέφερε σε ένα σημείο ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Συνεχίζοντας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την «ειδική άδεια» που επικαλέστηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης, τον άδειασε πλήρως, καθώς τόνισε ότι ««Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση». Συνεχίζοντας αναρωτήθηκε «αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την Κυριακή μέσα από τον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα πως βάφτισε ένα παιδί,εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και συνολικά την κυβέρνηση για την προνομοιακή παραβίαση των περιορισμών που η ίδια έχει θεσπίσει για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

«Είχαμε πάρει άδεια για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους» δήλωσε έπειτα από το πλήθος αντιδράσεων ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίζοντας ένα έγγραφο που πυοστηρίζει ότι εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου

Σημειώνεται ότι παρά τα όσα αναφέρει ο Υπουργός, στην τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν υπάρχει απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων, ενώ οι επιστημονικές μελέτες, που έγιναν κυρίως με βάση τις διαδηλώσεις του κινήματος Βlack Lives Matter στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι σε κινητοποιήσεις όπου οι διαδηλωτές τηρούν τα μέσα ατομικής προστασίας, δεν προκύπτει διασπορά του ιού.

Μεταξύ των αντιδράσεων ήταν και αυτή του πρώην προέδρου της ΔΡΑΣΗ, Αντύπα Καρύπογλου, ο οποίος εκτός της αναφοράς στην παραβίαση των προβλέψεων του ΦΕΚ, αναφέρεται σε πληροφορία που θέλει τον υπουργό Γεωργιάδη να παραβίασε τα μέτρα για να βαφτίσει το βρέφος της οικογένειας του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων προκαλώντας ακόμα περισσότερα σχόλια για το ηθικό της πράξης.

Σε επόμενη ανάρτησή του, ο κ.Καρύπογλου σχολιάζει ότι δεν υπάρει κανένας απολύτως τρόπος να λάβει κάποιος «ειδική άδεια» από την Πολιτική Προστασία.

"Sponsored links"

Tα σφάλματα με την «ειδική άδεια» σχολιάζει και ο δικηγόρος, Βασίλης Σωτηρόπουλος:

ΣΥΡΙΖΑ: Κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας

«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;».

Αυτό το ερώτημα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο που εξέδωσε, αναφέροντας ότι «ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει».

ΜέΡΑ25: Δύο κατηγορίες πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων, η Κυβέρνηση και οι “άλλοι”

Σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη, το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «μετά τις βόλτες στην Πάρνηθα και το κορωνογλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης της Κυβέρνησης κ. Γεωργιάδης, συμμετείχε σε βάφτιση στην Αθήνα ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ο Υπουργός που καθημερινά κάνει ρεκόρ εμφανίσεων στα μέσα για να “νουθετήσει” τους πολίτες, ο άνθρωπος που για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα δεν βλέπει τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης της οποίας είναι “πρωτοκλασάτο” μέλος, αλλά την Αριστερά και τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, αποδεικνύεται αντάξιος της “ανεμελιάς” του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη».

Και προσθέτει:

 Τελικά και επισήμως υπάρχουν στη χώρα δύο κατηγορίες πολιτών, η Κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, για τους οποίους ούτε έλεγχοι, ούτε πρόστιμα, ούτε και ξυλοδαρμοί θα υπάρξουν από τους πραιτωριανούς του κ. Χρυσοχοΐδη και οι “άλλοι”, οι απλοί πολίτες, στους οποίους όχι μόνο κουνάει το δάχτυλο καθημερινά η Κυβέρνηση μαζί με τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, αλλά ενίοτε τους ξυλοφορτώνουν κιόλας οι συμμορίες της ΔΡΑΣΗ.

The Press Project

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live