18.2 C
Chania
Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2026

Πρώτο συνέδριο για τους μαρτυρικούς τόπους από το Ελληνογερμανικό Ταμείο: Οι Γερμανοί μας .. “εκπαιδεύουν” αντί να μας αποζημιώσουν

Ημερομηνία:

Με κείμενο που ανήρτησε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Μανώλη Γλέζου καταγγέλεται η προσπάθεια εκ μέρους του Γερμανικού Προξενείου, στα πλαίσια του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, να διοργανώσει εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να επαναγράψουν την ιστορία στην Ελλάδα σύμφωνα με τα μέτρα της Γερμανίας υπονομεύοντας στην ουσία του το αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων.

Όλα αυτά, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων, δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά, παρά την απόφαση του Δικτύου για μη συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Ταμείο!

Ολόκληρο το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Κάνουν συνέδρια στο Λέχοβο οι Γερμανοί και χαίρονται

Οι φίλοι μας οι Γερμανοί και οι Έλληνες που τους εμπιστεύονται, ξαναχτυπούν! Διοργανώνουν συνέδριο (forum το ονομάζουν) για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Γερμανίας και την επιχείρηση “συμφιλίωση” χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών, χωρίς Δικαιοσύνη και Αποζημίωση

Και στο πρόγραμμά ξεχωρίζει η παρουσία του Γερμανού Προξένου Θεσ/κης και του Δημάρχου Καλαβρύτων, του κ. Γ. Λαζουρά, με την ιδιότητα και του Προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων, αν και στον Χορτιάτη στις 1.9.2014 ελήφθη ξεκάθαρη απόφαση εναντίον της συνεργασίας του Δικτύου με το Ταμείο!

Φυσικά κάνει μπαμ ότι η όλη ιδέα (concept), η επιλογή θεματολογίας και ομιλητών κτλ. έχει σχεδιαστεί στη Γερμανική Πρεσβεία και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό κράτος.

Το Γερμανικό κράτος που αποφάσισε να “ξεπληρώσει” με κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα που θα χρηματοδοτεί. Για αυτό άλλωστε και το forum (!!) έχει πάρει τον τίτλο «Μνήμη, Θύμηση, εκπαίδευση».

Η χρηματοδότηση, μέσω του Γερμανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, προέρχεται από το Ελληνογερμανικό Ταμείο του Μέλλοντος, με φορέα το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, που στηρίζει δράσεις σχετικά με την ανάδειξη, προβολή και διάσωση της ιστορικής μνήμης.

 Το συνέδριο για τους μαρτυρικούς τόπους που δοκιμάστηκαν κατά την περίοδο 41-44, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λέχοβο Φλώρινας, από τις 19- 23 Μαίου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα CAO: Η αεροπορική κίνηση στα Χανιά το 2025 και οι κορυφαίοι αερομεταφορείς

Έρευνα CAO 2025: Η Ryanair παραμένει κυρίαρχη στα Χανιά με 23,9%, ενώ η SAS σημειώνει άνοδο στο 9,6%. Ανάλυση των αεροπορικών τάσεων στη Δυτική Κρήτη.

Καταγγελίες για άνιση μεταχείριση στις κατατακτήριες εξετάσεις – Αναφορά Μαμουλάκη στη Βουλή

Αναφορά Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή για προβλήματα στις κατατακτήριες εξετάσεις. Υποψήφιοι καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση και αλλαγές κριτηρίων μετά την εξέταση.

«Το Κανάρι μπάμ και κάτω»: Παράσταση Θεάτρου Σκιών την Κυριακή στα Χανιά

Ο Γιουβάν με το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει «Το Κανάρι μπάμ και κάτω» την Κυριακή 10 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στον Θύραθεν στα Χανιά. Οικογενειακή ψυχαγωγία.

Διάλεξη για τα ρευματολογικά νοσήματα στα Χανιά στις 11 Μαΐου

Διάλεξη για ρευματολογικά νοσήματα στα Χανιά στις 11 Μαΐου 2026. Η Ειρήνη Ποντικάκη, εντεταλμένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, ομιλήτρια στο Πνευματικό Κέντρο.