16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πυροβολισμός 16χρονου: Η συνομιλία του υπαλλήλου του βενζινάδικου με την Άμεση Δράση – “Ο υπεύθυνος μου είπε ας το αφήσουμε”

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα έρχεται η συνομιλία που είχε ο υπάλληλος του βενζινάδικου από όπου έφυγε ο 16χρονος που έπεσε θύμα πυροβολισμού στο κεφάλι από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12) με την Άμεση Δράση.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το MEGA, αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για το περιεχόμενο της συνομιλίας,
με τον υπάλληλο να μεταφέρει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης την πρόθεση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού να μη διωχθεί ο 16χρονος.

Στο τηλεφώνημα, ο υπάλληλος του βενζινάδικου αναφέρει στο τηλεφωνικό κέντρο πως αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο πρατήριο του είπαν να καλέσει αυτός την Άμεση Δράση ώστε να ανοίξει κάρτα.

Εν τω μεταξύ, ρητή είναι η αναφορά εγκυκλίου για περιπτώσεις καταδίωξης, η οποία προβλέπει την απαγόρευση πυροβολισμών. Η εν λόγω εγκύκλιος των 223 σελίδων εστάλη σε όλα τα αστυνομικά τμήματα, μετά τον θάνατο του 20χρονου Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα, στις 20 Δεκεμβρίου του 2021.

Αναλυτικά η τηλεφωνική συνομιλία:

“Άμεση δράση: Άμεση δράση, παρακαλώ

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι καλησπέρα σας

Άμεση δράση: Καλησπέρα.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Εργάζομαι στο βενζινάδικο Νέα Μοναστηρίου 111

Άμεση δράση: Παρακαλώ κύριε.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ήρθε ένας Ρομά και έβαλε 30 ευρώ καύσιμα και έφυγε παρεμπιπτόντως ήτανε μία ομάδα ΔΙΑΣ εδώ. Τους έχω πει τα παιδιά. Εντάξει βγήκαν έξω να ψάξουν να τον βρουν. Απλά μου είπαν να σας πάρω τηλέφωνο έτσι ώστε να ανοίξετε κάρτα.

Άμεση δράση: Να ανοίξουμε κάρτα ναι για να ενημερωθούν οπότε ενημερώθηκαν τα ΔΙΑΣ που ήταν στο σημείο.

Υπάλληλος βενζινάδικου: Μπράβο.

Άμεση δράση: Με τι ήταν αυτό το άτομο; Με αυτοκίνητο; Θυμάστε κάτι;

"google ad"

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι, ένα αγροτικό γκρι ήταν, ασημί.

Άμεση δράση: Ασημί, πινακίδες έχουμε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ε! Τώρα δεν τις θυμάμαι ακριβώς.

Άμεση δράση: Τώρα έγινε αυτό;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Πριν από 15 – 20 λεπτά.

Άμεση δράση: Ναι και προς τα πού πήγε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη πήγε απλά. Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε.

Άμεση δράση: Άρα δεν θέλετε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Όχι, όχι τίποτα, τίποτα. Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν. Από την στιγμή που λέει ο υπεύθυνός μου εμένα ότι ας το περάσουν στο ντούκου δεν θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. Θα μείνει έτσι.”

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ