26.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Πόσο πιο υποτελής μπορεί να γίνει η δημοτική αρχή των Χανίων;

Ημερομηνία:

Τι κατάντια είναι πια αυτή!

Τα Χανιά, μία πόλη που κάποτε είχε ένα πολύ ισχυρό αντιβασικό, φιλειρηνικό κίνημα, τα Χανιά που παλιότερα με τον φωτισμένο Μητροπολίτη Ειρηναίο να ανοίγει τον δρόμο, διοργάνωνε εκδηλώσεις για την Ειρήνη με συμμετοχή προσωπικοτήτων με τεράστια εμβέλεια, τα Χανιά που στις διαδηλώσεις ενάντια στους πολέμους συμμετείχαν οι αρχές του νομού, έχουν φτάσει όχι μόνο να έχουν εξαιρετικά στενές σχέσεις με τις αρχές των στρατιωτικών βάσεων αλλά να επιδεικνύουν και μία υποτέλεια που δεν αρμόζει ούτε στην ιστορία του τόπου, ούτε στην ιστορία κανενός τόπου, πέραν αυτών που αποτελούν προτεκτοράτα και αποικίες.

Τι άλλο να πούμε μετά και τα σημερινά ξεφτιλίκια όπου ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Χανίων, η οδός Νικηφόρου Φωκά, έκλεισε για να εξυπηρετηθούν οι αμερικάνοι στρατιώτες, λες και θα πάθαιναν τίποτα αν περπατούσαν χίλια μέτρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί επιπλέον κυκλοφοριακό κομφούζιο σε μία πόλη ήδη εξαιρετικά επιβαρρυμένη λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών για τους οποίους δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, σε μία πόλη που και λόγω των εργασιών αρκετοί δρόμοι είναι δύσκολα προσπελάσιμοι.

Αλλά, ποιος υπολογίζει τους Χανιώτες; Σίγουρα, όχι ο Δήμαρχος Χανίων που προτιμά να επιδείξει το βαθμό υποτέλειάς του στους αμερικάνους στρατιωτικούς, και όχι να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος των Χανιωτών, διασφαλίζοντας τουλάχιστον ότι η κάθοδος των Αμερικάνων δε θα δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών που τον εξέλεξαν. Στη ζυγαριά του, προφανώς, η ψήφος των Χανιωτών δεν έχει την ίδια βαρύτητα.

Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίεργο κοκκώδες αφρώδες υλικό σε Καλαθά, Σταυρό, Τερσανά, Κουλούρα

Ένα περίεργο κοκκώδες υλικό, αφρώδες, εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές...

Συμφωνία “εθνικής ενότητας” Φατάχ και Χαμάς μετά από 17 χρόνια ρήξης

Συμφωνία «εθνικής ενότητας» με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων...

Κασσελάκης: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα – Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου...