Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 40 έως 49 – Μόνο με AstraZeneca οι 40 έως 44

Κανένα σχόλιο

Πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca μπορούν από σήμερα το βράδυ να εισέρχονται στην πλατφόρμα και να μεταφέρουν πιο νωρίς το ραντεβού τους για την δεύτερη δόση έως και 8 εβδομάδες μετά την πρώτη.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39, οι οποίοι θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα 40 έως 44 οι οποίοι επίσης θα εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

"Sponsored links"

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49 οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Η διαδικασία ανά ηλικιακή ομάδα

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς στην ηλικιακή ομάδα 30 – 39, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι τους δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από τη σειρά τους, ότι τα διαθέσιμα ραντεβού είναι αρκετά και συνεπώς αν κάποιος κλείσει αύριο ραντεβού μπορεί να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου ακόμη και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Για τους 40 έως 44 θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Πιο νωρίς η δεύτερη δόση του AstraZeneca

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έδωσε το δικαίωμα η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνει στις 8 εβδομάδες σε όσους το επιθυμούν. Έως τώρα ίσχυε ότι η δεύτερη δόση γινόταν 11 ή 12 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση.

Πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση μπορούν από σήμερα το βράδυ να εισέρχονται στην πλατφόρμα και να μεταφέρουν πιο νωρίς το ραντεβού τους για την δεύτερη δόση έως και τις 8 εβδομάδες.

Για πολίτες που δεν έχουν κάνει καμία από τις δύο δόσεις, η αρχική ημερομηνία που θα δίνεται θα είναι μετά από 11 εβδομάδες ωστόσο από τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σε πιο σύντομη ημερομηνία την δεύτερη δόση.

Από 5 Μαΐου οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

"Sponsored links"

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Εντός του Μαΐου, η επιχείρηση «Ελευθερία» εισέρχεται στην Τρίτη φάση της, αυξάνονται τα διαθέσιμα εμβόλια ενώ θα αναπτυχθούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Το περασμένο Σάββατο η Ελλάδα ξεπέρασε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς με μια μόνο δόση. Έως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 2,8 εκατ. εμβολιασμοί με μια δόση ποσοστό 19,3%. Πλήρως εμβολιασμένοι είναι 845.000 πολίτες, ποσοστό 8%.

skai.gr

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις