Πώς έφτασαν ως εδώ τα SYNKA

2 Σχόλια

Το Α και το Ω για τα SYNKA είναι ένα πρόσωπο και έχει το όνομα Απόστολος Αλεξάκης. Αυτός έφερε ως εδώ το συνεταιρισμό και τώρα παραλαμβάνει τη σκυτάλη ένα πρόσωπο με ειδικευμένες οικονομικές σπουδές στην Αγγλία, ο γιός του Δημήτρης Αλεξάκης.

Για να φτάσουμε ως εδώ έπρεπε όμως να υπάρξει μια ανάταση ή μια επαναφορά στα επίπεδα μιας βιώσιμης επιχείρησης.

Τα ΙΝΚΑ (τότε στα πρώτα χρόνια) μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και τις πρώτες ενέργειες σύστασής τους με δύο μόλις καταστήματα, άρχισαν να ζορίζονται, να είναι σε πολύ δύσκολη για την επιβίωσή τους κατάσταση.

"Sponsored links"

Τότε μια επιτροπή από τους πρώτους μετόχους μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση αποφασίσαμε να καλέσουμε τον τότε υπάλληλο του ΟΤΕ Απόστολο Αλεξάκη ν’ αναλάβει τις τύχες του συνεταιρισμού. Μετά από τις σχετικές ενέργειες (επισκέψεις – συζητήσεις) ανέλαβε τις ευθύνες της πορείας του εγχειρήματος.

Έτσι από τότε, εδώ και πολλά χρόνια, η όλη προσπάθεια προχώρησε με μεγάλη επιτυχία και απογειώθηκε. Απλώθηκε σ’ όλη την Κρήτη και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας με τελευταία κατάληξη το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η εκπληκτική πορεία του συνεταιρισμού το καλό της διοίκησης Αλεξάκη.

Παράλληλα έδωσε πνοή και στα πρώην μπακάλικα και νυν μίνι μάρκετ της γειτονιάς αφού αντί να κλείσουν όπως ορισμένοι προέβλεπαν, τα SYNKA τους έδωσαν ζωή. Έτσι τα SYNKA έδωσαν χώρο και δύναμη στους μικρούς επιχειρηματίες σίτισης.

Βέβαια από την πρώτη μέρα έως σήμερα είναι ο μέγας προωθητής της τοπικής παραγωγής που βρήκε στα ράφια του τον δρόμο της για τους καταναλωτές.

Τα SYNKA όμως, με επικεφαλής πάντα τον Απόστολο Αλεξάκη, γίνονται πρωτοπόρα στην ισχυροποίηση του ελληνικού επιχειρείν στον χώρο των super market με την δημιουργία ενός ισχυρού φορέα που λέγεται ΕΛΟΜΑΣ.

Όμως τα SYNKA κάθε χρόνο έχουν μια καλή χειρονομία για κάθε μέτοχο – συνεταίρο τους, το μέρισμα που είναι μια σημαντική βοήθηση τις μέρες του Πάσχα.

Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα το πολυπληθές προσωπικό του Συνεταιρισμού απολαμβάνει την σιγουριά, την ασφάλεια και τις πιο σωστές αμοιβές και καλές συνθήκες εργασίας. Ο «άγιος Απόστολος» όπως τον αποκαλούν εργαζόμενοι των SYNKA είναι άνθρωπος με ευαισθησίες εξ’ αυτού και ο χαρακτηρισμός που του δόθηκε.

Όσοι του ζήτησαν βοήθεια τους έδωσε πολλές φορές, γεύτηκε κι αυτός την αχαριστία αλλά πάντα έμεινε άνθρωπος με ευρύτητα αντίληψης και μεγαλοψυχία.

"Sponsored links"

Τώρα ο Απόστολος και ο Δημήτρης Αλεξάκης μαζί με το συμβούλιο του Συνεταιρισμού αποφάσισαν και προωθούν τη συνεργασία με τον άλλο ελληνικό κολοσσό στον χώρο των σούπερ μάρκετ, τον Μασούτη, με τη δημιουργία Α.Ε.

Η έδρα της νέας εταιρείας θα είναι εδώ, κυρίαρχο στις αποφάσεις θα είναι το Δ.Σ., η συνεργασία στο 50-50 και οι εγγυήσεις δοσμένες για κατοχύρωση των μετόχων.

Αυτά είναι τα γεγονότα που επιβάλλεται να αναγνωρισθούν για ένα νέο άλμα προόδου που θα δικαιώσει τον αρχικό οραματισμό μας.

ΥΓ: Τελευταία ορισμένοι κόπτονται, γιατί άραγε; Μήπως αυτοί έκαναν τον αγώνα κατά των πολυεθνικών; Γιατί ξιφουλκούν κατά μιας υγιούς ελληνικής επιχειρηματικής εξέλιξης; Τι πρόταση έχουν να αντιπαραθέσουν; Έχουν;

Είναι θλιβερό όταν εμπλέκονται σε επιχειρηματικές κινήσεις και κόμματα και μικροκοματικές κοντόφθαλμες αντιλήψεις που δεν έχουν θέση στη νέα επιχειρηματική προσπάθεια των SYNKA.

Νίκος Αγγελάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

2 Σχόλια

  1. Πανος

    Παιδιά τα Συνκα είναι σε αρκετα προϊόντα ακριβά σε σχέση με άλλα σούπερ μάρκετ,,, (((Μπορώ να σας στείλω και τιμές αν θέλετε σε ίδια προϊόντα))))Μπορεί η συμφωνία με το Μασουτη να είναι 60% 40%,,,όπως είναι στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδακης 60%Σκλαβενίτης και 40% Χαλκιαδακης…… ΥΓ Σας παρακαλώ πολύ να ανεβάσετε το σχόλιο μου……..

  2. Νικος

    Τα Συνκα έχουν τιμές που πανάκριβες μπορώ να σας στείλω στοιχεία επίσημα από τα άλλα ράφια στα σούπερ μάρκετ γιατί δεν το λέτε αυτό;;;;; Μακάρι ο Μασουτης άμεσα να τα εξαγοράσει όλα σε ποσοστό 60% όπως έχει γίνει και με την εταιρεία Χαλκιαδακης.. Τα lidi τα οποία δεν τα αναφέρετε σε αρκετά προϊόντα στα ράφια τους ίδια ελληνικα είναι σε τιμές χαμηλότερες…. ΥΓ Σας παρακαλώ πολύ να ανεβάσετε το σχόλιο μου

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live