16 C
Chania
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

«Πώς η Κρήτη, από παραδοσιακά «πρασινοκόκκινη», έγινε ξαφνικά μπλε;» αναρωτιέται ο Κώστας Αρβανίτης – «Ήταν πειραγμένες οι εκλογές του 2023», απαντά!

Ημερομηνία:

Την άποψή του ότι οι εκλογές του 2023 ήταν «πειραγμένες» εξέφρασε ανοιχτά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στο OPEN.

«Θα το πω ανοικτά, οι εκλογές του 2023 ήταν πειραγμένες. Και δεν τολμάει να το πει κανείς ανοιχτά, ούτε από την αντιπολίτευση. Πώς από πρασινοκόκκινη η Κρήτη, έγινε μπλε; Ή η δυτική Μακεδονία;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανίτης στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες», κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα σύστημα επιρροής της κοινής γνώμης.

«Αυτά τα λέγαμε από το 2023» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλο το επίμαχο απόσπασμα απομαγνητοφωνημένο:

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί εδώ και χρόνια ως «εσωτερικό εχθρό» τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Τώρα, όμως, ανακαλύπτει και έναν «εξωτερικό εχθρό». Ποιος είναι αυτός; Η κυρία Φον ντερ Λάιεν, η οποία έκανε διακοπές στα Χανιά μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας; Ή μήπως ο κύριος Βέμπερ, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος; Ας μας κατονομάσει η κυβέρνηση επιτέλους αυτούς τους εχθρούς της Ελλάδας, ώστε να συνταχθούμε κι εμείς μαζί της κατά των εχθρών της πατρίδας.

Αναρωτιέμαι, όμως: ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά προστατεύουν την πατρίδα; Είναι εκείνοι που «μπαζώνουν», εκείνοι που παρακολουθούν και εκείνοι που διανέμουν και χαρίζουν το κρατικό χρήμα σε «κολλητούς», διαμορφώνοντας συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες και συνειδήσεις;

Για να το πω ανοιχτά, κύριε Χαριτάτο, οι εκλογές του ’23 ήταν «πειραγμένες» και κανείς δεν τολμά να το πει, ούτε καν από την αντιπολίτευση. Πώς «πρασίνισε» η Δυτική Μακεδονία; Πώς η Κρήτη, από παραδοσιακά «πρασινοκόκκινη», έγινε ξαφνικά μπλε;

Αυτά που λέμε αποτελούν μια βαρύτατη καταγγελία, την οποία επαναλαμβάνουμε από το 2023, αλλά δεν λαμβάνουμε καμία επίσημη απάντηση.

Το σύστημα είχε δύο βραχίονες: ο ένας παρακολουθούσε και ο άλλος μοίραζε χρήμα. Παράλληλα, είχε δύο στόχους: ο βασικός ήταν να βγάλει τον Τσίπρα από τη μέση —δεν έχω ξαναδεί πολιτικό να δέχεται τόσο σφοδρή επίθεση από όλο το πολιτικό σύστημα— και ο δεύτερος ήταν να διαλύσουν την Αριστερά, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και τα δικά μας λάθη, στα οποία βοηθήσαμε κι εμείς.

Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, με σκοπό να μας πουν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» και να προβάλουν το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος». Το ίδιο ακούσαμε και μετά τη Χούντα: «Καραμανλής ή τανκς». Ε, λοιπόν, όχι. Η Δημοκρατία έχει απαντήσεις και θα τις δώσει. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το τι πρέπει να γίνει, το πρώτο βήμα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξανά στην Αθήνα η Κοβέσι

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη θα επισκεφθεί την ερχόμενη...