Πώς οι «μπλε κάδοι» εξασφαλίζουν το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Κανένα σχόλιο

Καλύπτει το 96% του εθνικού στόχου της Ελλάδας στην ανακύκλωση συσκευασιών, ενώ αντιπροσωπεύει το 46% των υλικών συσκευασίας που κυκλοφορούν στην χώρα. Κάθε χρόνο από το 1993 έως σήμερα συντηρεί περισσότερες από 5.100 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και έχει επενδύσει περισσότερα από 365 εκατ. ευρώ. Αυτές είναι οι επιδόσεις της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) από τη μέρα ίδρυσής της. Είναι ένας σύντομος απολογισμός της προσφοράς των «μπλε κάδων» τους οποίους και έφερε στην καθημερινότητά μας.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 χρόνων δραστηριότητάς της σε όλη τη χώρα, η πρόκληση για την οποία η ΕΕΑΑ έχει προετοιμαστεί να ανταποκριθεί είναι ακόμη σημαντικότερη. Σε μία περίοδο που κάθε οργανισμός οφείλει να πληροί συγκεκριμένα περιβαλλοντικά κριτήρια για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, οι «μπλε κάδοι» είναι έτοιμοι να δείξουν εκ νέου το δρόμο. Για την ακρίβεια το κάνουν ήδη για 3.070 επιχειρήσεις – συνεργάτες της σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΕΕΑΑ και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

"Sponsored links"

Η υποχρέωση κάθε επιχείρησης σήμερα να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα δεν αποτελεί πλέον απλώς μία νομική της υποχρέωση. Αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει να λειτουργεί βιώσιμα και να μπορεί να δραστηριοποιείται αποτελεσματικά στο άμεσο μέλλον. Κι αυτό δεν αφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά σε όλες.

Μία μικρομεσαία εταιρεία παραγωγής αγροτικών προϊόντων της ελληνικής περιφέρειας π.χ. καλείται να προμηθεύσει με τα προϊόντα της σημαντικούς παίκτες της ελληνικής ή της διεθνούς αγοράς που αξιολογούν πλέον τους προμηθευτές τους με βάση τις περιβαλλοντικές επιδόσεις τους. Την ίδια ώρα η χρηματοδότηση ή η δανειοδότηση κάθε επιχείρησης περνά μέσα από αυστηρότερα πράσινα κριτήρια. Το ίδιο συμβαίνει με το σύνολο των κοινοτικών κονδυλίων που μπαίνουν στην ελληνική αγορά. Κατά συνέπεια, οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ δεν έχουν απλώς το δικαίωμα χρήσης του «green dot», αλλά κυρίως την ευκαιρία να πιστοποιήσουν σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις οι οποίες με τη σειρά τους θα χρηματοδοτήσουν το μέλλον τους.

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, η σύνδεση της βιωσιμότητας μίας μικρής επιχείρησης σε μια γωνιά της χώρας με το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα δεν αποτελούσε προτεραιότητα. Σήμερα, με την ΕΕ να αντιμετωπίζει τις πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος ως την κορυφαία προτεραιότητά της, οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί για όλους. Και η τεχνογνωσία αλλά και η εμπειρία της ΕΕΑΑ έρχεται εκ νέου να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις. Οι «μπλε κάδοι» δείχνουν πλέον το δρόμο όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στις επιχειρήσεις τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live