20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Π. Κουρουμπλής για hot spot στην Κρήτη: “Το βλέμμα των ανθρώπων αυτών είναι στραμμένο στα σύνορα, είναι δύσκολο να τους πείσεις να φιλοξενηθούν στην Κρήτη”

Ημερομηνία:

Ως “εθνική υπόθεση” που δεν αφορά κάποιους δήμους, αλλά όλη τη χώρα, χαρακτήρισε τη φιλοξενία των προσφύγων, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός, παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την Κρήτη, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και ενώ οι ροές προς τη χώρα μας συνεχίζονται.

“Το βλέμμα των ανθρώπων αυτών είναι στραμμένο στα σύνορα, είναι δύσκολο να τους πείσεις να φιλοξενηθούν π.χ. στην Κρήτη”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, που είπε “Ναι” στη φιλοξενία προσφύγων, ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε πως η απόφαση αυτή τιμά το νησί. Για το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αποκάλυψε το ekriti.gr και μέσα από το οποίο οι Δήμοι της Κρήτης καλούνται να υποδείξουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, ο υπουργός ανέφερε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, από κατασκηνώσεις μέχρι κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται αλλά και ενοικιαζόμενα σπίτια.

ekriti.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...