19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Π. Πολάκης: Ο πρωθυπουργός έκανε μία σειρά από πολύ σημαντικές ανακοινώσεις σε σχέση με την αναπτυξιακή πολιτική της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο κ. Πολάκης μίλησε για σημαντικές εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο που ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο:

Για πρώτη φορά έγινε μία τέτοια διαδικασία διαλόγου με όλους τους φορείς. Το μισό υπουργικό συμβούλιο κατέβηκε στην Κρήτη.

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός χθες κλείνοντας το συνέδριο έκανε μία σειρά από πολύ σημαντικές ανακοινώσεις σε σχέση με την αναπτυξιακή πολιτική της Κρήτης. Είπε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε το τουριστικο προϊόν, να επενδύσουμε στη μεταποίηση και την αγροτοδιατροφή, με πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης τα οποία να μπορούν να κατακτήσουν τις αγορές και να συνδεθούν με τις τουριστικές μονάδες πολύ περισσότερο από σήμερα και βέβαια είπε να επενδύσουμε στην έρευνα και στην καινοτομία πολύ παραπάνω. Γι’ αυτό έκανε την επίσκεψη και στο ΙΤΕ που πραγματικά είδε ανθρώπους που αρχίζουν να κερδίζουν, να γυρνούν και κάποιοι άνθρωποι πίσω επειδή βρίσκουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Και βεβαίως έκανε ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση σημαντικών υποδομών στην Κρήτη όπως ο ΒΟΑΚ, που προκηρύσσεται η στρατηγική του μελέτη από Καστέλι έως Σητεία τον Οκτώβριο και θα ξεκινήσει και η διαδικασία κατασκευής του πιο ώριμου τμήματος από Χανιά μέχρι Άγιο Νικόλαο τον χειμώνα του 2019.

Επίσης μία πολύ σοβαρή αναγγελία ήταν και η ανακοίνωση για τα Χανιά, για την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να υπάρχουν κάποια αντισταθμιστικά οφέλη το οποίο θα αποδοθεί στη Χανιώτικη κοινωνία.

Όσον αφορά το κομμάτι της υγείας έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια η οποία απέδωσε, εξισορρόπησης του συστήματος που είχε φθάσει σε σημεία διάλυσης όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει το σύστημα ενισχυθεί με 1.000 άτομα προσωπικό σε παγκρήτιο επίπεδο, έχουν δρομολογηθεί να αγοραστούν ή έχουν αγοραστεί πολύ σημαντικοί εξοπλισμοί.

Πιστεύω ότι θα είμαστε ικανοί πολύ σύντομα τις 12 με 15 από τις 25 ΤΟΜΥ να τις έχουμε επανδρώσει που είναι μια μεγάλη στροφή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ανακοινώθηκε η προμήθεια του τομογράφου εκπομπής μποζοτρονίων που θα είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και θα συνεργαστούμε και με το ΙΤΕ στο τομέα της εξειδικευμένης ιατρικής ενώ στα Χανιά προχωρά η διαδιακσία της εγκατάστασης της γ’ κάμερας, η έναρξη λειτουργίας στεφανιογράφου και ανακοινώσαμε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων την αγορά λιθοτρίπτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...