21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Π. Πολάκης: Τα PCR τεστ θα πρέπει να συνταγογραφούνται και να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία:

Σημεία από την ομιλία του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλου Πολάκη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο Π. Πολάκης απευθυνόμενος  προς τον κ. Ά. Γεωργιάδη τόνισε ότι η κυβέρνηση αφού έφερε την κύρωση στη Βουλή με καθυστέρηση ενός χρόνου, φρόντισε να παραλείψει από αυτήν το πλέον κρίσιμο άρθρο για να καλύψει εκ των υστέρων και να νομιμοποιήσει την πρωτοφανή, αυταρχική και απαράδεκτη απομάκρυνση της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας αναφέροντας:

Σχετικά με τα PCR τεστ

Ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του κ. Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντας τον προστάτη των χονδρεμπόρων καθώς τη στιγμή που το πλαφόν για τα PCR τεστ τέθηκε στα 47 €:

  • Το αντιδραστήριο για τοPCR τεστ, το προμηθεύεται το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας με μόλις 11 €.
  • Οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα το προμηθεύονται από 5 ως 8 €.

Τα PCR τεστ θα πρέπει να συνταγογραφούνται και να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, ανεξαρτήτως αν πραγματοποιούνται στο δημόσιο η στον ιδιωτικό τομέα, με μια τιμή η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 23 €.

Ακόμα και με αυτή την τιμή, υπάρχει αρκετό κέρδος και αυτό φαίνεται από τις τιμές που πέτυχαν τρεις δήμαρχοι, οι οποίοι για 1000 άτομα πέτυχαν τιμή 25 €, τη στιγμή που εσείς κ. Γεωργιάδη λέτε ότι ο ΕΟΠΥΥ, για 10.000.000 άτομα δεν μπορεί να αποζημιώνει το τεστ με 23 €.

Τέλος, έκλεισε το θέμα αυτό λέγοντας ότι «θα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα που διαδίδετε σχετικά με το ποιες χώρες αποζημιώνουν τα τεστ, γιατί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα τεστ συνταγογραφούνται και είναι δωρεάν».

Σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στην επιδεινούμενη κατάσταση που παρουσιάζει η χώρα μας τονίζοντας ότι:

Στις 180 χώρες παγκοσμίως, είμαστε σήμερα στην 35 θέση σε θανάτους ανά εκατομμύριο. Έχουμε φτάσει τους 2.154 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η Σουηδία, που για εσάς κ. Γεωργιάδη ευτυχώς δεν γίναμε Σουηδία, έχει 1.526, η Γερμανία 1.388, η Δανία 620, η Ολλανδία 608. Χειρότερα από εμάς είναι η Ιταλία, το Βέλγιο και το Η.Β., αλλά δυστυχώς με ρυθμούς που πάμε, όχι για πολύ ακόμα.

Έχετε αποτύχει με καταστροφικά αποτελέσματα.

Τέλος, για μια ακόμα φορά απηύθυνε έκκληση από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση προκειμένου:

  • Να προμηθευτεί επιπλέον μονοκλωνικά αντισώματα, καθώς ακόμα πεθαίνουν συμπολίτες μας από τη μετάλλαξη Δ.
  • Να προμηθευτεί όσο πιο γρήγορα τα αντιικά χάπια.

Καταλήγοντας, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"google ad"

Είστε εκτεθειμένος πολλαπλά κ. Γεωργιάδη στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι πρώτες δυο, από τις τριάντα υποθέσεις για τις οποίες μαζέψαμε στοιχεία, και οι οποίες έχουν προχωρήσει, αφορούν στενούς σας συνεργάτες, κ. Γεωργιάδη.

Οι πιο σοβαρές υποθέσεις είναι αυτές για τις οποίες δεν έχουν ασκηθεί οριστικές διώξεις και που αφορούν στο τεράστιο έγκλημα διασπάθισης δημόσιου χρήματος καθώς μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ μοιράζονταν στα ΜΜΕ 15 με 20 εκατομμύρια € κάθε χρόνο.

Δείτε εδώ το video της ομιλίας:  https://www.facebook.com/PolakisPavlos/videos/474731257376431/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...