Π. Πολάκης: H αμόλυβδη βενζίνη έχει σήμερα στην Κύπρο 1,50 με 1,52 ευρώ. Εδώ γιατί είναι στα 1,85 ευρώ; Από τα δικά μας διυλιστήρια δεν παίρνουνε και οι Κύπριοι;

Κανένα σχόλιο

Η σημερινή παρέμβαση του Π. Πολάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας:

Ο Π. Πολάκης, κατά την παρέμβαση του αναφέρθηκε σε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις για τις οποίες θα έπρεπε να έχει παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και για τις οποίες το μέχρι τώρα έργο που έχει να επιδείξει είναι μηδενικό.

• Αγροτική/κτηνοτροφική παραγωγή: Όταν παραδώσαμε την κυβέρνηση , καθώς και στη συνέχεια το 2020, το τσουβάλι το λίπασμα κόστιζε 18 με 20 ευρώ, το 2021, πριν τον πόλεμο, πήγε στα 36 ευρώ. Για ποιο λόγο; Μιλάμε για σχεδόν διπλασιασμό του κόστους παραγωγής. Μετά την έναρξη του πολέμου έφτασε τα 40 με 42 ευρώ. Σχεδόν το ίδιο έγινε και με τις ζωοτροφές, δηλαδή η μεγάλη αύξηση στην τιμή, σημειώθηκε πριν τον πόλεμο.

"Sponsored links"

• Στα καύσιμα: η αμόλυβδη βενζίνη έχει σήμερα στην Κύπρο 1,50 με 1,52 ευρώ. Εδώ γιατί είναι στα 1,85 ευρώ στην Αθήνα και σε κάποιες περιοχές έχει φτάσει ξανά στα δυο ευρώ; Από τα δικά μας διυλιστήρια δεν παίρνουνε και οι Κύπριοι; Για ποιο λόγο τους πρώτους μήνες του πολέμου εκτινάχθηκε τόσο απότομα η τιμή της βενζίνης ενώ σε αυτό διάστημα καταναλώναμε ακόμη από το απόθεμα;

• Ενεργειακό κόστος: Ακόμα και σήμερα που η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει, το ενεργειακό κόστος εξακολουθεί να είναι υψηλό και η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί μέσω τoυ Power Pass συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live