Ρέθυμνο: Ακύρωσαν την κλήση για παράβαση των μέτρων απαγόρευσης σε… άστεγο που δε μπορούσε να “μείνει σπίτι”

1 Σχόλιο
Εφόσον αποφασίσθηκε και για λόγους δημόσιας υγείας, πρέπει να επιβάλλονται τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και δε “μένουν σπίτι”. Όμως, τι γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι να μείνουν;

Ένας αστυνομικός στο Ρέθυμνο προφανώς αδιαφόρησε για το γεγονός ότι ο άνθρωπος που είχε απέναντί του ήταν άστεγος. Έτσι, σύμφωνα με καταγγελία η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου από κάτοικο της πόλης του Ρεθύμνου, αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης σε άστεγο, δηλαδή, άνθρωπο που δεν έχει στέγη για να μείνει και να τηρήσει τα μέτρα απαγόρευσης.

Στην αιτιολόγηση μάλιστα που δόθηκε στην κλήση σημειώνεται ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή “παραμένει σε χώρους εξωτερικούς”, δηλαδή, επειδή είναι… άστεγος.

"Sponsored links"

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πόλης της Ρεθύμνου ενώ η καταγγελία είναι επιβεβαιωμένη.

Δείτε και την κλήση της αστυνομίας:

Να σημειώσουμε πάντως ότι μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, οι αστυνομικές αρχές της πόλης επανεξέτασαν το θέμα αποφάσισαν να ακυρώσουν την κλήση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία της αστυνομίας με την τοπική εκκλησία, για να βρεθεί σπίτι για τον άνθρωπο έως ότου περάσει η επιδημία.

Το θέμα βεβαίως είναι ευρύτερο και δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο άστεγο, αφού μόνο στα Χανιά υπολογίζεται ότι είναι αρκετές δεκάδες οι συνάνθρωποί μας που ζούνε χωρίς στέγη.

Απλά, δε γίνεται να τιμωρούνται άνθρωποι επειδή δεν έχουν σπίτι για να μείνουν. Εφόσον βρεθεί σπίτι για να μείνουν, τότε ας τους επιβάλλονται τα πρόστιμα, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Αρίσταρχος

    Από που να το πιάσει το θέμα κανείς…
    Κατ’ αρχήν πολλά συγχαρητήρια στο όργανο της τάξης που έκοψε την κλήση. Μιλάμε για τεράστια διάνοια!! Προτείνω την άμεση προαγωγή σε βαθμό τουλάχιστο Ταξίαρχου, καθώς και παρασημοφόρηση του.
    Κατά τα λοιπά όταν δεν έχεις να πληρώσεις τα δάνεια, σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα και όταν δεν έχεις σπίτι σου βάζουν πρόστιμο επειδή δεν έχεις σπίτι.
    Καλή επίσης και η πρωτοβουλία να βρεθεί κάποιο σπίτι για τον συγκεκριμένο άστεγο και για όσο διάστημα διαρκέσει η “επηδημία”. Ας τον χώσουν σε κάποιο σπίτι για να προστατευθούμε και εμείς που έχουμε σπίτι και όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό τον ξαναπετάνε έξω.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live