17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ρέθυμνο: Καρναβαλικό κλίμα με …πρωτόκολλα σχεδιάζουν δήμος και ομάδες

Ημερομηνία:

Όλα δείχνουν πως μάλλον πηγαίνουμε προς έναν χορό – πάρτυ των ομάδων, όπως συζητήθηκε στην Ολομέλεια την Δευτέρα, πράγμα που αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Παρά το γεγονός ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το εάν θα επιτραπούν έστω και ελάχιστες καρναβαλικές εκδηλώσεις, αφού τελικά η απόφαση μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα, δήμος Ρεθύμνου και Ολομέλεια των καρναβαλιστών στην πόλη μας έχουν μπει σε συζήτηση για το τι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Και όλα δείχνουν πως μάλλον πηγαίνουμε προς έναν χορό – πάρτυ των ομάδων, όπως συζητήθηκε στην Ολομέλεια την Δευτέρα, πράγμα που αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης, μιλώντας στον Team FM 102 και την «Πρώτη Γραμμή» τόνισε πως οι καρναβαλιστές παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, ψάχνοντας μαζί με το δήμο ικανοποιητικές λύσεις για μία υποτυπώδη καρναβαλική διάθεση.

Περιγράφοντας τις προτεινόμενες εκδηλώσεις ο κ. Κρεβετζάκης ανέφερε:

«Ουσιαστικά παραμένουμε στο αρχικό μας σκεπτικό. Με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μπορεί να πραγματοποιηθεί ο χορός των ομάδων. Ήδη η ολομέλεια έχει προχωρήσει σε συζητήσεις προκειμένου ο χορός να γίνει σε μεγάλο κατάστημα αναψυχής του ιστορικού κέντρου και όχι σε κέντρα διασκέδασης εκτός πόλης, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ο χορός θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή για καθήμενους. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί η ποδηλατοβόλτα, το «Carnival Run» και περιμένουμε να παραλάβουμε εκατό κούκλες που θα αποτελέσουν τη βάση ενός μουσείου που στόχος του θα είναι η διάδοση της καρναβαλικής ιστορίας του Ρεθύμνου. Ένα μέρος από τις κούκλες θα χρησιμοποιηθεί για να στολιστούν βιτρίνες της παλιάς πόλης. Ακόμα, αν μας δοθεί η ευκαιρία για την πραγματοποίηση μικρών εκδηλώσεων που δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά – συζητάμε για παράδειγμα για το πως μπορούν να γίνουν οι καντάδες χωρίς να συναθροίζουν κόσμο – θα προχωρήσουμε και σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Πριν από τις απόκριες προηγείται η Τσικνοπέμπτη. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα επιτραπεί να συνευρεθούμε στα σπίτια μας. Το μοναδικό καλό είναι ότι φαίνεται να πηγαίνουμε από την αρχή του Καλοκαιριού σε μια εκτόνωση της πανδημίας. Νομίζω ότι κανένας σώφρων άνθρωπος θα προχωρούσε στην πραγματοποίηση εκτεταμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων τη στιγμή που καθημερινά έχουμε 100 νεκρούς. Σε περιοχές που έχουν καρναβάλια – και δεν αναφέρομαι στο Ρέθυμνο γιατί η εμβολιαστική κάλυψη του Ρεθύμνου είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είναι στη Βόρεια Ελλάδα – αντιλαμβάνεστε ότι η διεξαγωγή παρέλασης θα δημιουργούσε ένα επιπλέον πρόβλημα. Η μεγάλη στόχευση είναι η τουριστική σεζόν, η οποία δείχνει να έχει ποιοτικά στοιχεία, εφάμιλλα με αυτά του 2019. Θεωρώ τόσο η κυβέρνηση, όσο και η φυσική κοινωνία δεν έχουν πρόθεση να αντιστρέψουν αυτή τη ροή και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τουριστική σεζόν», είπε ο αντιδήμαρχος.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ