Ρέθυμνο: “Πήγε” για Power pass 265 ευρώ και έχασε … δεκαπλάσια!

Κανένα σχόλιο

Power pass 265 ευρώ του έταξαν τηλεφωνικά, με “ελαφρύτερο” λογαριασμό βρέθηκε, ένας 42χρονος άνδρας από το Ρέθυμνο. Ο άνδρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του συστήθηκε ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος του μίλησε για επίδομα που ο 42χρονος, δήθεν, δικαιούνταν, της τάξης των 265 ευρώ.

Κατόπιν του ζήτησε το email του και το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού, στοιχεία τα οποία ο 42χρονος έδωσε. Λίγο αργότερα έλαβε ένα σύνδεσμο στο email του, έκανε “κλικ” και οδηγήθηκε σε πλατφόρμα πανομοιότυπη με αυτή του ebanking της τράπεζας Πειραιώς. Την ώρα που ο άνδρας συμπλήρωνε τους κωδικούς του, δεν πέρασε από το μυαλό του ότι τα προσωπικά αυτά στοιχεία υποκλέπτονταν, αντιλήφθηκε όμως την απάτη όταν διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του “ξαλαφρώθηκε” κατά 2.900 ευρώ!

Για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία, έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η τράπεζα και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live