Ρέθυμνο: 9η Συνάντηση Δικτύου για μια Άλλη Παιδαγωγική στο Δημόσιο Σχολείο

Κανένα σχόλιο

Το Δίκτυο για μια άλλη παιδαγωγική στο δημόσιο σχολείο συνεχίζει δυναμικά τις επιμορφωτικές συναντήσεις, έχοντας την τιμή αυτή τη φορά να φιλοξενήσει έναν ξεχωριστό καλεσμένο: τον Κωστή Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικό, ερευνητή, διευθυντή της πρωτοβουλίας “Σημείο για τη μελέτη & την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς”.

  • Ο Κωστής Παπαϊωάννου, μας κάνει την τιμή και μας δίνει τη χαρά να είναι εισηγητής στη δεύτερη για φέτος συνάντησή μας, η οποία θα αποτελέσει μια ευκαιρία για όλ@ εμάς να παρακολουθήσουμε μια συζήτηση με θέμα ” Μιλώντας στην τάξη για το φασισμό: εκπαιδευτικές αφορμήσεις για να προσεγγίσουμε το ακροδεξιό φαινόμενο”, καθώς και να συμμετάσχουμε ενεργά στη εργαστήριο που θα διαδεχτεί την επίκαιρη αυτή εισήγηση, έχοντας τη δυνατότητα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ανατροφοδοτήσεις σχετικά με το φαινόμενο αυτό στο πλαίσιο του σχολικής κοινότητας.
  • Στο πλαίσιο της συζήτησης, θα μοιραστούν δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου του Κωστή Παπαϊωάννου με τίτλο ” Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά”.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, στην 9η συνάντησή του Δικτύου μας σε συνδιοργάνωση με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/11/2022, στο χώρο του σχολείου (Μισίρια), αίθουσα πολλαπλών Εκδηλώσεων, στις 10:00.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email του Δικτύου: diktyo_reth@protonmail.com .

"Sponsored links"

Πριν 4 χρόνια, ξεκίνησε η παιδαγωγική μας συνάντηση με την ενεργό συμμετοχή στο «Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Κρήτης» που πραγματοποιούταν στο Ρέθυμνο. Στο μεσοδιάστημα, ζήσαμε μεγάλες χαρές συμμετέχοντας στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Κρήτης (2020-2021) για την παιδαγωγική Freinet, αλλά και ισχυρές αγωνίες λόγω των υγειονομικών μέτρων που έθεσαν μια άνω τελεία στη δια ζώσης επικοινωνία μας. Τρία χρόνια μετά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την 9η συνάντηση της παιδαγωγικής μας συντροφιάς, μέσα πλέον από την πλήρη αυτοοργάνωση του Δικτύου, καθώς το Δίκτυο οργανώνεται πια αυτόνομα, από τα μέλη που συναπαρτίζουν τη συνέλευσή του.

Το Δίκτυο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Σκοπός μας είναι ο παιδαγωγικός διάλογος μεταξύ συναδέλφων/-ισσών που βλέπουν προοπτική στον αγώνα για ένα δημόσιο δημοκρατικό σχολείο, ανοικτό και συνεργατικό μέσα από μια πολυεπίπεδη διάδραση: ανταλλαγή απόψεων, εργαλείων και εμπειριών, εμβάθυνση σε διαφορετικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Με τρόπο βιωματικό και άμεσα δημοκρατικό προσεγγίζουμε ιδέες και πρακτικές για ένα «άλλο» δημόσιο σχολείο.

Πρόγραμμα 9ης συνάντησης:

10:00-10:30

Προσέλευση

10:30-11:30

Συνέλευση Δικτύου

11:30-12:00

"Sponsored links"

Διάλειμμα

12:00-2:00

Εισήγηση- Συζήτηση

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live