20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ρέιτσελ Λεβίν – Η πρώτη τρανς ναύαρχος των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Η Αμερικανίδα Υφυπουργός Υγείας, Ρέιτσελ Λεβίν, ορκίστηκε ως η πρώτη τρανσέξουαλ ναύαρχος αξιωματικός τεσσάρων αστέρων στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η 63χρονη Δρ. Ρέιτσελ Λεβίν είναι πλέον ναύαρχος το Αμερικανικού Σώματος Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ.

Διορίστηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και είναι το πρώτο τρανσέξουαλ άτομο στο βαθμολογικά υψηλότερο αξίωμα των ΗΠΑ.

Η ίδια κατά την ορκωμοσία που έγινε την Τρίτη 19 Οκτώβρη, περιέγραψε την περίσταση ως «σημαντική» και ιστορική».

«Μακάρι αυτό το ραντεβού σήμερα να είναι το πρώτο από πολλά άλλα που θα έρθουν, καθώς δημιουργούμε ένα διαφορετικό και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον», σχολίασε σε ομιλία που απονέμει φόρο τιμής σε άλλα άτομα ΛΟΑΤ+ που προηγήθηκαν της δικής της ανάδειξης.

Η Δρ. Λεβίν αποφοίτησε από το Xάρβαρντ και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τουλέιν, ενώ στο παρελθόν εργαζόταν ως παιδίατρος. Επίσης στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως γενική παθολόγος της Πενσιλβάνια καθώς και ως Γραμματέας Υγείας της πολιτείας όπου εργαζόταν πάνω σε θέματα όπως ο εθισμός στα οπιοειδή. Τη θέση της Υφυπουργού πήρε τον Μάρτιο, και εξελέγη μετά από ψηφοφορία στη Γερουσία.

Το Αμερικανικό Σώμα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ υπηρετείται από περίπου 6.000 ένστολους αξιωματικούς και καθήκον του είναι να ανταποκρίνεται σε κρίσεις υγείας όπως η πανδημία του κοροναϊού και οι φυσικές καταστροφές.

Ο υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπεκέρα χαρακτήρισε τον διορισμό της Δρ. Λεβίν ως «ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της ισότητας ως έθνους».

BBC

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...