ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Το φαράγγι της Κανδάνου βορά στην αδηφαγία των ιδιωτικών συμφερόντων με πρόσχημα την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη

Κανένα σχόλιο

Το φαράγγι της Κανδάνου βορά στην αδηφαγία των ιδιωτικών συμφερόντων με πρόσχημα την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.Αυτό αποφάσισε την Τρίτη 17/9 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, δηλ. η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.Ο εκπρόσωπος της εταιρείας  «Λατομεία Σελίνου ΑΕ» κ. Πετράκης, υπεραμύνθηκε της ΜΠΕ για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του λατομείου, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την έκθεση και την επακόλουθη απόφαση κλεισίματος του λατομείου από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, ούτε την κήρυξη του δρόμου ως ιστορικού τόπου από το Υπ. Πολιτισμού. Με περίσσιο θράσος δηλώθηκε ότι «δεν συμφωνούν»!!!

Για ποιες θέσεις εργασίας και για ποια συνεισφορά στην περιοχή μπορεί να ομιλεί η εταιρεία όταν έχει καταδικαστεί σε 20μήνες φυλακή και έχει δεχθεί ανάλογα πρόστιμα με την κατηγορία της υποβάθμισης και κακοποίησης κατ΄εξακολούθηση του περιβάλλοντος, παράνομη εξόρυξη και παράνομες δραστηριότητες σε εκτάσεις για τις οποίες δεν έχει άδεια. Και για ποια συνεισφορά στους πολίτες της περιοχής όταν οφείλει στο Δήμο 300.000 ευρώ από το λατομικό τέλος που οφείλει να αποδίδει βάση  της ισχύουσας νομοθεσίας.

Και για μεν τον επιχειρηματία μπορεί να φαίνεται εύλογο να αδιαφορεί για τους νόμους, όμως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. «Παράβλεψη» ή «άγνοια» των εγγράφων που προαναφέρθηκαν, όχι μόνο δεν δικαιολογούνται αλλά μπορούν να στοιχειοθετήσουν την παράβαση της μη διασφάλισης του Δημοσίου Συμφέροντος.

"Sponsored links"

Τίποτα από όλα αυτά δεν συγκίνησε την πλειοψηφία της επιτροπής περιβάλλοντος, δηλ τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έδωσαν τη θετική γνωμοδότηση.

Καταγγέλλουμε και δημόσια τη στάση της πλειοψηφίας, η οποία μόνο στις επετειακές εκδηλώσεις θυμάται την ιστορία του τόπου μας, στην πράξη όμως, μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα, την προσφέρει δωρεά στην αδηφαγία ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Για την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Μαρία Αγγελάκη

Μανώλης Βαρδουλάκης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live