Ρωσία: Καταγγέλλει ότι η Ουκρανία αποθηκεύει δυτικά όπλα σε πυρηνικούς σταθμούς

Κανένα σχόλιο

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο και όπως μεταδίδει το Tass, η Ουκρανία αποθηκεύει όπλα που της έχουν σταλεί από τη Δύση σε πυρηνικούς σταθμούς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Η καταγγελία αφορά τον πυρηνικό σταθμό στη Ρίβνε

"Sponsored links"

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά πυροβολικού, που προμηθεύτηκαν οι Ουκρανοί από τις ΗΠΑ, παραδόθηκαν στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας Ρίβνε στη βορειοδυτική Ουκρανία.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποθηκεύουν όπλα και πυρομαχικά που παρέχονται από τη Δύση στο έδαφος των πυρηνικών σταθμών», σημείωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι πολλοί πυρηνικοί σταθμοί της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής από την έναρξη της σύγκρουσης στις 24 Φεβρουαρίου του 2022. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ λιγότερο από 48 ώρες μετά την εισβολή των στρατευμάτων και στη συνέχεια κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη – στις αρχές του πολέμου.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live