Ρωσία: Με πληρωμές σε ρούβλια θα γίνονται οι εξαγωγές τροφίμων και σιτηρών

Κανένα σχόλιο

Η Ρωσία θα εξάγει τρόφιμα και σιτηρά μόνο σε “φιλικές χώρες” με πληρωμές σε ρούβλια ή στο εθνικό συνάλλαγμά τους, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012 και τώρα είναι αναπληρωτής γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σε ανάρτησή του είπε ότι θα ήθελε να περιγράψει «μερικά απλά αλλά σημαντικά σημεία σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια στη Ρωσία» όσον αφορά τις κυρώσεις. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν μέρος της γεωργικής πολιτικής της Ρωσίας εδώ και χρόνια.

«Θα προμηθεύουμε τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα μόνο στους φίλους μας», είπε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς, έχουμε πολλούς και δεν βρίσκονται καθόλου στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική».

"Sponsored links"

Η Ρωσία προμηθεύει σιτάρι κυρίως στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και η Ουκρανία είναι οι κύριοι ανταγωνιστές της στο εμπόριο σιταριού.

Η εγχώρια αγορά της Μόσχας και ο έλεγχος των τιμών είναι προτεραιότητα για τις προμήθειες τροφίμων, είπε ο Μεντβέντεφ. Η Ρωσία χρησιμοποιεί ποσοστώσεις και φόρους στις εξαγωγές σιτηρών από το 2021 σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις υψηλές τιμές των τροφίμων.

Το νόμισμα κατά τη στιγμή της πληρωμής μπορεί να διαφέρει σε κάθε σύμβαση εξαγωγής σιτηρών ανάλογα με τις ανάγκες των αγοραστών και των πωλητών. Η δήλωση του Μεντβέντεφ έρχεται μετά την πρόσφατη απαίτηση της Ρωσίας να πληρώσουν οι ξένοι αγοραστές για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Η Ρωσία απαγόρευσε την εισαγωγή των περισσότερων τροφίμων από τη Δύση το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά τώρα μπορεί να επεκτείνει τη λίστα, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Πολλές ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών τροφίμων, σταμάτησαν να πωλούν τις μάρκες τους στη Ρωσία τον περασμένο μήνα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live