16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ρωσία: Όπου φύγει, φύγει οι πολίτες μετά την επιστράτευση – Sold out οι πτήσεις χωρίς επιστροφή

Ημερομηνία:

Οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία ξεπουλούν γρήγορα σήμερα, Τετάρτη (21/9) μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και αυτοί που έχουν υπηρετήσει μόνον ως κληρωτοί δεν θα κληθούν.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Google Trends έδειξαν μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για τον Aviasales, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και το Γερεβάν, στην Αρμενία, και οι δύο είναι προορισμοί που επιτρέπουν την είσοδο των Ρώσων χωρίς βίζα (θεώρηση εισόδου), είχαν ξεπουληθεί σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales.

Ορισμένες πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μόσχα στο Τμπιλίσιδεν είχαν επίσης διαθεσιμότητα, ενώ οι πιο φθηνές πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι στοίχιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (περίπου 5.000 δολάρια), περίπου το πενταπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Ρωσία.

Η Λετονία, χώρα μέλος της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Αντιπολεμικές οργανώσεις καλούν τους Ρώσους να βγουν στους δρόμους

Η ρωσική αντιπολίτευση καλεί τους Ρώσους να βγουν στους δρόμους κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο ρώσος πρόεδρος σε μία κλιμάκωση του αποτυχημένου εγκληματικού πολέμου, όπως αποκάλεσε τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την εξέλιξη της σύρραξης ο φυλακισμένος ρώσος αντιφρ«ονών Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι «ο Πούτιν στέλνει περισσότερους Ρώσους στον θάνατο για έναν φαλιρισμένο πόλεμο».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο εγκληματικός πόλεμος επιδεινώνεται, κλιμακώνεται και ο Πούτιν προσπαθεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν», δηλώνει ο Αλεξέι Ναβάλνι σε βίντεο από την φυλακή που αναρτήθηκε από τους δικηγόρους του. «Θέλει να βουτήξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο αίμα αυτό», λέει προειδοποιώντας για επερχόμενη «τεράστια τραγωδία και τεράστιο αριθμό νεκρών».

Ρωσικές αντιπολεμικές οργανώσεις καλούν σε διαδηλώσεις κατά της κήρυξης επιστράτευσης.

«Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες Ρώσοι – οι πατέρες, οι αδερφοί και σύζυγοι – θα ριχτούν στην κιμαδομηχανή του πολέμου», ανακοίνωσε ο αντιπολεμικός συνασπισμός Vesna καλώντας του Ρώσους να βγουν στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις της χώρας. «Τώρα ο πόλεμος έφτασε σε κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...