12.8 C
Chania
Monday, December 4, 2023

Ρόδος και Κρήτη στην πεντάδα των προορισμών που επιλέγουν οι Σουηδοί για διακοπές το Φθινόπωρο

Ημερομηνία:

Η Ρόδος και η Κρήτη βρίσκονται στην πεντάδα των προορισμών που επιλέγουν οι Σουηδοί για διακοπές εφέτος το Φθινόπωρο, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της TUI.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρόδος τοποθετείται στην τρίτη θέση στο Top 5 των Σουηδών για ταξίδια τη φετινή φθινοπωρινή περίοδο και η Κρήτη στην πέμπτη θέση. Κορυφαία επιλογή αποτελούν τα Κανάρια νησιά, ενώ ακολουθούν η Κύπρος, στη δεύτερη θέση και το Μεξικό στην τέταρτη θέση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η Sifopanel της Kantar Media, παρά τις οικονομικές πιέσεις που δέχονται τα σουηδικά νοικοκυριά, ένας στους δύο Σουηδούς σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσα στο 2024 και ένας στους σχεδιάζει να ταξιδέψει τον φετινό χειμώνα.

Εν τω μεταξύ, παρά τις προειδοποιήσεις για συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων και την αδύναμη κορώνα, πολλοί Σουηδοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό στο μέλλον. Συγκεκριμένα, το 52% των Σουηδών δηλώνουν ότι σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το ένα τρίτο σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτόν τον χειμώνα, ενώ το 18% την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επιπλέον, ένα σχετικά υψηλό ποσοστό -31%- δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ταξιδέψει ή όχι το επόμενο έτος.

Κυρίως οι νεότεροι σε ηλικία ταξιδιώτες εμφανίζονται αβέβαιοι σχετικά με τα μελλοντικά τους ταξίδια, ενώ ελαφρώς περισσότερες είναι οι οικογένειες με παιδιά που δηλώνουν ότι δεν θα ταξιδέψουν καθόλου. Αυτές οι δύο ομάδες ταξιδιωτών επιλέγουν επίσης να κάνουν λιγότερα ταξίδια ή να επιλέξουν πιο προσιτούς προορισμούς σε σχετικά μεγαλύτερο ποσοστό από τους υπόλοιπους Σουηδούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την Dian Martinez Valencia, Communications Manager της TUI στη Σουηδία.

Στην έρευνα της Sifo, λίγο περισσότεροι από ένας στους πέντε, 22%, απάντησαν ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να ταξιδέψουν αυτό το φθινόπωρο ή τον χειμώνα εξαιτίας του καύσωνα εφέτος το καλοκαίρι. Την τάση αυτή επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της TUI, η οποία καταγράφει υψηλά επίπεδα κρατήσεων για τη χειμερινή περίοδο, ιδίως για τις επερχόμενες σχολικές διακοπές.

Κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών, πολλές αναχωρήσεις προς τα Κανάρια Νησιά, για παράδειγμα, είναι σχεδόν πλήρεις, από όλα σχεδόν τα σημεία αναχώρησης σε ολόκληρη τη Σουηδία. Επίσης, η εταιρία έχει εντάξει μεγαλύτερα αεροσκάφη στις αναχωρήσεις προς το Μεξικό προκειμένου να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση. “Εάν δεν έχετε κλείσει ακόμη το ταξίδι σας και θέλετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών, πρέπει να είστε ευέλικτοι όσον αφορά τους προορισμούς, τα σημεία αναχώρησης και τις ώρες ταξιδιού. Υπάρχουν ακόμα θέσεις για την Τουρκία και τη Ρόδο, μεταξύ άλλων”, είπε η κα. Martinez Valencia.

Οι πτήσεις αρχίζουν επίσης να γεμίζουν για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Περισσότερα από επτά στα δέκα ταξίδια έχουν ήδη πωληθεί στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Ειδικά το Μεξικό αποτελεί τάση αυτό τον χειμώνα, λόγω των απευθείας πτήσεων από τη Στοκχόλμη-Αρλάντα. Ωστόσο, τα Κανάρια νησιά εξακολουθούν να αποτελούν την κορυφαία επιλογή των Σουηδών κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

H έρευνα διεξήχθη μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.074 ατόμων, ηλικίας 18-79 ετών, το διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου 2023.

money-tourism.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ