Ρ. Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώνει τη φωνή του με όσους αγωνίζονται για την Ειρήνη στην Ευρώπη, στο Κίεβο και στη Ρωσία

Κανένα σχόλιο

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο χαιρετισμό της στην 3η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Ειρήνη, υπογράμμισε την «απουσία διπλωματικών πρωτοβουλιών της Ευρώπης» για τη ρωσική εισβολή, τονίζοντας ότι «η διπλωματία θα μπορούσε να παίξει έναν σημαντικό ρόλο για την αποτροπή του πολέμου, αλλά δεν το έπραξε». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ευρώπη θα πρέπει να αγωνιστεί για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής, την κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαπραγματεύσεων».

Η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του κόμματος στην 3η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Ειρήνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 17/2, με πρωτοβουλία του Podemos. Στη Διάσκεψη συμμετείχαν δεκάδες κόμματα, συνδικάτα και οργανώσεις από όλη την Ευρώπη.

Στον χαιρετισμό της, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία «έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και αμάχους, έχει οδηγήσει στην προσφυγιά πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλώντας μια τεράστια ανθρωπιστική αλλά και οικολογική καταστροφή».

"Sponsored links"

Ταυτόχρονα, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε και στην ενεργειακή και οικονομική κρίση, η οποία πλήττει καθημερινά, εδώ και ένα χρόνο, «τους λαούς της Ευρώπης και άλλων μερών του κόσμου, ιδίως αυτούς του Παγκόσμιου Νότου». Την ίδια στιγμή, όπως είπε, «ο κίνδυνος της πυρηνικής απειλής έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο, όπως ποτέ άλλοτε μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου».

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την «απουσία διπλωματικών πρωτοβουλιών της Ευρώπης τονίζοντας ότι «η διπλωματία θα μπορούσε να παίξει έναν σημαντικό ρόλο για την αποτροπή του πολέμου, αλλά δεν το έπραξε». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ευρώπη θα πρέπει να αγωνιστεί για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής, την κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαπραγματεύσεων».

Τέλος η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει κάθε διπλωματική προσπάθεια, κάθε μεσολάβηση που αποσκοπεί  σε μια ειρηνική επίλυση, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, και ενώνει τη φωνή του με όσους κι όσες αγωνίζονται για την Ειρήνη στην Ευρώπη, στο Κίεβο και στη Ρωσία», υπογραμμίζοντας ότι «τώρα είναι η στιγμή για ένα δυναμικό κίνημα Ειρήνης το οποίο θα πρέπει ν​α υποστηριχθεί από όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live