20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σήφης Βαλυράκης: Να δικαστούν για δολοφονία από πρόθεση οι κατηγορούμενοι ζητάει η εισαγγελέας

Ημερομηνία:

Την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων, για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια, τον Ιανουάριο του 2001, προτείνει η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη, η εισαγγελική πρόταση ζητά να παραπεμφθούν οι δράστες ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κρίση αρμόδιου άμεσα για την υπόθεση εισαγγελικού λειτουργού που χαρακτηρίζει ως σοβαρές και επαρκείς τις ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος από τους δράστες. Μόνη αντίθετη άποψη έχει εκφρασθεί από τον ελεγχόμενο ήδη ποινικά και πειθαρχικά εισαγγελέα που αρχικά είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι στην ανακοίνωσή τους: «Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους.

Και αναδεικνύονται σοβαρά ερωτηματικά για την ορθότητα της αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης τους παρά τη σοβαρότητα των στοιχείων και του αδικήματος μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της και το μήνυμα που αποπνέει».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Με πλούσιο και εμπεριστατωμένο σκεπτικό η εισαγγελέας κ.
Γνεσούλη αξιολογεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναδεικνύει τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος και την αξιοπιστία των κρίσιμων αυτοπτών μαρτύρων κατηγορίας και τα ευρήματα των ιατροδικαστικών και τεχνικών εκθέσεων ενώ με πληρότητα αποδομεί και διαψεύδει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που υποβλήθηκαν. Μετά από αυτό αναμένουμε την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και τον γρήγορο προσδιορισμό της δίκης».

newsit.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...