26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

“Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο”: Έως και 16 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή η θερμοκρασίες την Πρωταπριλιά

Ημερομηνία:

“Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο” χαρακτήρισε τις θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα την 1η Απριλίου ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, η χώρα μας πρόκειται να βιώσει θερμοκρασίες έως και 16 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η ανάρτηση Λαγουβάρδου:

«Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο…

Μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη Νότια Ελλάδα την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28/03, νέα πολύ σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται την Πρωταπριλιά!

Ο πρώτος χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει την απόκλιση της θερμοκρασίας στο επίπεδο των 850 hPa* (περίπου 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια) στην Ευρώπη, με τη θερμοκρασία να είναι έως και 16 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα στον χάρτη), κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Οι αποκλίσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως ακραίες!

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και την ίδια εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο (δεύτερος χάρτης). Πολλές περιοχές του Βορείου Ημισφαιρίου αναμένεται να έχουν την Πρωταπριλιά πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως σε περιοχές των ΗΠΑ, στον Ανατολικό Καναδά και στη Γροιλανδία, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (όπως προαναφέραμε) καθώς και περιοχές της Κίνας.

* Το επίπεδο των 850 hPa χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών, στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ