14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σαϊντού Καμαρά: Παραμένει στην Ελλάδα – Δεκτό το αίτημα για άσυλο

Ημερομηνία:

Οκύβος ερρίφθη και ο Σαϊντού Καμαρά μπορεί να παραμείνει στη χώρα μας και επίσημα καθώς εγκρίθηκε η χορήγηση ασύλου έπειτα από την προσφυγή σε δεύτερο βαθμό, που είχε καταθέσει. Ο νεαρός μαθητής από τη Γουινέα βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα ενώ φέτος συμμετείχε μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Την απόφαση της Αρχής Προσφυγών έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

ΟΣαϊντού Καμαρά ξεκίνησε από τη Γουινέα σε ηλικία 14 ετών, για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του στη Δύση. Αφηγούμενος την «Οδύσσεια» του μαθητή του, ο Σαϊντού «πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ