Σείονται οι τοίχοι στα σπίτια γύρω από τη Μητρόπολη Χανίων από τα πανηγύρια του Σημανδηράκη | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Η αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας», φάνταζε μια όμορφη ιδέα που θα έδινε ένα ιδιαίτερο χρώμα στους πολυσύχναστους δρόμους του καλοκαιρινού παλιού λιμανιού ενώ θα έδινε και την ευκαιρία στους παραδοσιακούς συλλόγους της πόλης μας να προβάλλουν το έργο που παράγουν στη μουσική, στο τραγούδι στο χορό. Όμως για τους κατοίκους της Μητρόπολης Χανίων, τουρίστες και μόνιμους, αποδεικνύεται ένα μαρτύριο.

Βλέπετε, η δημοτική αρχή θεώρησε σκόπιμο η “στράτα” μετά την πορεία της στο παλιό λιμάνι, να σταθμεύει επί ώρες στην πλατεία της Μητρόπολης Χανίων και να μετατρέπεται σε… πανηγύρι.

Στη διαπασών, με δυνατά ηχοσυστήματα, οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες που νοικιάζουν δωμάτια στην περιοχή πρέπει κάθε Τρίτη να ακούνε κρητικά. Ακούνε κρητικά όχι στην πλατεία αλλά ακόμη και από τα σπίτια τους που σείονται από την ένταση της μουσικής…

"Sponsored links"

Χαρακτηριστικό το βίντεο που έστειλε και φίλος της εφημερίδας μας από σπίτι σε παράλληλο της Μητρόπολης, δηλαδή αρκετά μακριά από την πλατεία, που όμως τα ντουλάπια του ταλαντώνονται από την ισχύ του μπάσου ενώ ακούγεται καθαρά η κρητική μουσική.

Η “παραδοσιακή στράτα” είναι μια όμορφη ιδέα όμως καλό θα είναι να παραμείνει στράτα και όχι … πανηγύρι. Ή, αν πρέπει να μείνει κάπου σταθερή, τότε ας επιλεχθεί ένα άλλο σημείο, ίσως προς τον ιστιοπλοϊκό όμιλο ή προς τα Νεώρια ή ακόμα και στο δρόμο προς το παλιό ξενία.

Δείτε το βίντεο:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live