16.8 C
Chania
Saturday, February 24, 2024

ΣΕΠΕ: Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες – Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα

Ημερομηνία:

Μετά από τέσσερα χρόνια που τα σχολεία λειτούργησαν για μεγάλο διάστημα με εξ αποστάσεως διδασκαλία, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο σαν να μην πέρασε μια μέρα. Με ευθύνη και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ δεν έχει υπάρξει καμία αναβάθμιση ούτε στις υποδομές ούτε στον τεχνολογικό εξοπλισμό που υπάρχει στα σχολεία.

Διαρρέεται πως όλα είναι έτοιμα από πλευράς κυβέρνησης για τηλεκπαίδευση με νωπές ακόμα τις τελευταίες ανακοινώσεις μεταξύ ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που ενώ φαίνεται να προχωρά σε συμμόρφωση το ΥΠΑΙΘΑ επί της ουσίας δεν έχει συμμορφωθεί ΑΚΟΜΑ…

Ο Υπουργός Παιδείας μιλά στα ΜΜΕ από το πρωί για διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης στις περιοχές που έχουν κλείσει τα σχολεία, μετακυλίοντας την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς για τη διεξαγωγή της, προφανώς θεωρώντας πως έχει απέναντί της φαντάρους έτοιμους να ακολουθήσουν εντολές.

Δυστυχώς για την ίδια, και την κυβέρνησή της είναι εδραιωμένη πια η πραγματικότητα σε όλη την κοινωνία πως παρά τις επισημάνσεις μας, τρία χρόνια τώρα, για ενίσχυση των σχολείων με τεχνολογικό εξοπλισμό και γρήγορο ίντερνετ-οπτική ίνα- δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να μπορεί από το σχολείο να παρέχεται τηλεκπαίδευση. Την καλούμε να σταματήσει να δίνει κατευθύνσεις και ξεκαθαρίζουμε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση.

Υπάρχει αλήθεια ανάλογη πρόβλεψη για τους εργαζόμενους γονείς στις περιοχές όπου τα σχολεία θα αναστείλουν την λειτουργία τους; Εν μέσω καραντίνας τα παιδιά του δημοτικού έκαναν τηλεκπαίδευση τις πιο ακατάλληλες ώρες του μεσημεριού καθώς το συστημα δεν σήκωνε όλο τον όγκο συνδέσεων και δεδομένων. Τώρα πώς το σηκώνει για Δημοτικά, Γυμνασια και Λυκεια; Οι εκπαιδευτικοί που θα βγουν απο τα σπίτια τους για να πάνε στο σχολείο ενώ η Πολιτική προστασία έχει απαγορεύσει τις μετακινήσεις θα αποζημιωθούν από την Υπουργό σε περίπτωση ατυχήματος;

Με την επέλαση του χιονιά πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, τις επόμενες μέρες, την ίδια στιγμή που δεν έχουμε καμία υποστήριξη από την κυβέρνηση. Το αντίθετο, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεχόμαστε μια σφοδρή επιθετική πολιτική τόσο στα εργασιακά, στο περιεχόμενο του σχολείου και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/-τριών μας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι και οι εκπαιδευτικοί είμαστε και οι ίδιοι γονείς και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και από τις δύο πλευρές. Η κυβέρνηση να λογοδοτήσει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα.

Απαιτούμε:

Καμία τηλεκπαίδευση, όταν τα σχολεία για ελάχιστο διάστημα και μέχρι να παρέλθουν πρόσκαιρα καιρικά φαινόμενα παραμένουν κλειστά.

Να δίνεται έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να παρέχουν τηλεκπαίδευση από τα σχολεία τους.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα σχολεία ή δεν μπορεί να υποστηριχτεί από εκεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλώνουμε αδυναμία.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

"google ad"

Τσαλαπάκης Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας

Μαρκετάκη Αθηνά

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Κασσελάκης: «Σε καλωσορίζω, πάμε στις 10 Μαρτίου»

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε...

Χανιά: 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Θα μεταφερθούν στην Χώρα Σφακίων

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στη Γαύδο, νωρίς...

Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για χιλιάδες εργάτες γης και όχι μόνο

Ένα ταξίδι με αρκετά πολλαπλασιαστικά οφέλη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη...