Σερβία: Επανεκλογή Βούτσιτς στην προεδρία από τον Α’ γύρο με ποσοστό 60%

Κανένα σχόλιο

Την επανεκλογή του στην προεδρία της Σερβίας εξασφάλισε με το 59,3% των ψήφων ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.

Οι Σέρβοι κλήθηκαν να ψηφίσουν για τις προεδρικές, τις βουλευτικές και τις δημοτικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στη Βουλή το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Βούτσιτς έρχεται πρώτο και λαμβάνει ποσοστό άνω του 43% με τον συνασπισμό Ενωμένοι για τη Σερβία να ακολουθεί και τρίτο να έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Άλλα 4 κόμματα έλαβαν ποσοστό άνω του 3% και θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή.

"Sponsored links"

«Είμαι υπερήφανος για την υποστήριξη όλων αυτών των υπέροχων ανθρώπων, κατάφερα να κάνω κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει ποτέ στη Σερβιά. Σημαίνει ότι είμαι ο μόνος που κέρδισε τις εκλογές στον πρώτο γύρο δύο φορές. Και κυρίως για τη δεύτερη θητεία μου έλαβα ισχυρότερη στήριξη. Στις προεδρικές εκλογές έλαβα περίπου 2 εκατομμύρια 245 χιλιάδες ψήφους», υπογράμμισε στη νικητήρια ομιλία του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σχολιάζοντας την είσοδο τριών ακραίων εθνικιστικών κομμάτων στη Βουλή, ο Αλεξάνταρ Βούτσις το απέδωσε στον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας ότι κάποιοι πολίτες επέλεξαν κόμματα που στηρίζουν ανοιχτά τη Ρωσία.

Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών στη Σερβία ήταν η σχετικά μεγάλη προσέλευση που ξεπέρασε το 60%.

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 7 χρόνια η συμμετοχή δεν ξεπέρασε ποτέ το 57%.

Φωτογραφία: depositphotos.com

gr.euronews.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live