20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής καλούν Μέρκελ-Ολάντ: «Η ψήφος των Ελλήνων πρέπει να γίνει σεβαστή»

Ημερομηνία:

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θέλουν τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία απόψε για το θέμα της Ελλάδας και ζητούν τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας.

«Και οι δύο συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η καγκελάριος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της σύγκλησης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ την Τρίτη» και διατύπωσαν το αίτημα αυτό προς τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, νωρίτερα, οι δύο ηγέτες θα έχουν αύριο το βράδυ συνομιλίες στο Παρίσι και στη συνέχεια δείπνο εργασίας «για να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα».

Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε ότι η καγκελάριος θα μεταβεί αύριο το απόγευμα στο Παρίσι για να συζητήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας.

«Οι συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχουν ως θέμα την κοινή αποτίμηση της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και τη συνέχιση της στενής γαλλο-γερμανικής συνεργασίας για το θέμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ